7

ଭିଜାଇଥିବା କିସମିସ ଦୈନିକ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ ମଧୁମେହକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବ ।

HEALTH

ବର୍ତ୍ତମାନ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଖୁସି ଖବର ଅଛି। କେବଳ ମଧୁମେହ ରୋଗୀ ଜୀବନରୁ ମଧୁରତା ହରାଇବାର ଯନ୍ତ୍ରଣା ବୁଝି ପାରନ୍ତି। ମିଠା ଛାଡିଦିଅ, ମଧୁର ଫଳ ମଧ୍ୟ ମଧୁମେହରେ ନିର୍ଦ୍ଧିଷ୍ଟ ନୁହେଁ। କିନ୍ତୁ ବର୍ତ୍ତମାନ ତାହା ନୁହେଁ। ଏକ ନୂତନ ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ କିସମିସ୍ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଏହାକୁ ଖାଇବାର ଉପାୟ ଟିକିଏ ଅଲଗା ଅଟେ।

ଆପଣଙ୍କୁ ଏକ ମୁଠାଏ କିସମିସକୁ ରାତିସାରା ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ଖାଇବାକୁ ପଡିବ। ଭିଜାଇଥିବା କିସମିସର ଉପକାର ଅସଂଖ୍ୟ। କିସମିସ୍ ଶରୀରକୁ ପୁଷ୍ଟିକର ପୁଷ୍ଟିକର କରିଥାଏ। ଏହାର ଦୈନନ୍ଦିନ ବ୍ୟବହାର ଶରୀରରେ ହେଉଥିବା ଭାଇରାଲ୍ ଏବଂ ସଂକ୍ରମଣକୁ ଦୂର କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏହି ଭିଜାଇଥିବା କିସମିସ୍ ଶରୀରକୁ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ଯୋଗାଇଥାଏ।

ଏଥିରେ ଆଇରନ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଏବଂ ଫାଇବରରେ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ଥାଏ। କିସମିସ୍ ଭିଜାଇବା ଏହାର ପ୍ରଭାବକୁ ଥଣ୍ଡା କରିଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରକୁ ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଭିଜାଇଥିବା କିସମିସ୍ କମ୍ ନୁହେଁ। ଚିନିକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖିବାରେ ଏହା କେବଳ ସହାୟକ ନୁହେଁ, ଏହା ହଜମ ସହ ଜଡିତ ସମସ୍ତ ସମସ୍ୟାକୁ ମଧ୍ୟ ଦୂର କରିଥାଏ।

ଭିଜାଇଥିବା କିସମିସ୍ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଦୃଢ଼ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ଯାଦୁକରୀ ଭାବରେ କାମ କରେ। କିସମିସ୍ ଶରୀରର ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ମଧୁମେହ ବ୍ୟତୀତ, ଭିଜାଇଥିବା କିସମିସ୍ ଶରୀରର ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିବାରେ ବହୁତ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ କିସମିସ୍ ଉପକାରୀ।

ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଭିଜାଇଥିବା କିସମିସ୍ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଏଥିରେ ପୋଟାସିୟମ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ, ଯେଉଁଥିପାଇଁ ପ୍ରତିଦିନ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ। ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟକାରୀ କିସମିସର ନିୟମିତ ଖାଇବା ଆମ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ମଜବୁତ

କରିବା ସହିତ ଏହାକୁ ସୁସ୍ଥ କରିଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଫାଇବରର ମାତ୍ରା ଏକ ପ୍ରାକୃତିକ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା, ଯାହା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଏବଂ ଅନ୍ତନଳୀକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ ଏବଂ ପେଟକୁ ସଫା ରଖେ। କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ କିସମିସରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣର ବୋରନ୍ ଏବଂ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ମଧ୍ୟ ରହିଥାଏ, ଯାହା ହାଡ ନିର୍ମାଣ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କର ଶକ୍ତି ବଜାୟ ରଖିବା ପାଇଁ ଜରୁରୀ। କିସମିସ୍ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧିରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *