ବନ୍ଧୁଗଣ ବଜାରରେ ବହୁତ ଆମ୍ବ ବିକ୍ରି ହଉଛି | କଞ୍ଚା ଆମ୍ବ ଠାରୁ ପାଚିଲା ଆମ୍ବ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଲୋକମାନେ ଏହାକୁ ବହୁତ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, କାରଣ ଆମ୍ବକୁ ଉପଭୋଗ କରିପାରିବା ମାତ୍ର ଦୁଇ-ତିନି ମାସ | ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଲୋକମାନେ ମିଠା ଆମ୍ବକୁ ବହୁତ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, କିନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ଆମ୍ବକୁ ପାଖରେ ରଖନ୍ତି ସାଧାରଣତ ଏହା କେବଳ ଚଟନୀରେ ତିଆରି ହୋଇଥାଏ |
କିନ୍ତୁ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବୁ ଯେ ଏହି କଞ୍ଚା ଆମ୍ବ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଏବଂ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେବଳ ଉତ୍ତାପରୁ ଦୂରେଇ ରହେ ନାହିଁ ବରଂ ଓଜନ ମଧ୍ୟ ଶୀଘ୍ର କମିଯାଏ ଆସନ୍ତୁ ଆଜି ଜାଣିବା ଆମ୍ବ ଖାଇବାର ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ | ଅମ୍ଳତା ଉପରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ କରନ୍ତୁ |
ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ ଭାରି ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ହେତୁ ଲୋକମାନେ ପ୍ରାୟତ ଅମ୍ଳତା, ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା, କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟରେ ସମସ୍ୟା ଦେଖା ଦେଇଥାଏ | ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଯଦି ଆପଣ କଞ୍ଚା ଆମ୍ବ ଖାଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଅମ୍ଳର ଅଭିଯୋଗ ଦୂର ହୋଇଯିବ, କାରଣ ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କଲେ ସହଜରେ ହଜମ ହୁଏ | ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଭିଟାମିନ୍ ସି ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ, ତେଣୁ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ |
ଆଜିକାଲି, ପିଲାମାନଙ୍କ ଠାରୁ ବୟସ୍କ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଏହା ସଂକ୍ରମଣରେ ଅସୁରକ୍ଷିତ, ତେଣୁ ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ୍କ | ଞ୍ଚା ଆମ୍ବ ଉତ୍ତାପକୁ ରୋକିଥାଏ | ଏଥିପାଇଁ ଆପଣ ଏହାକୁ ସାଲାଡ ଆକାରରେ ପାନ କରିପାରିବେ, ଚଟନି କିମ୍ବା ଏହାର ରସ ତିଆରି କରିପାରିବେ | ଏହା ଚର୍ମ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଆପଣ ଜାଣିଲେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ ଯେ ଆମ୍ବ ଆପଣଙ୍କ ଚର୍ମ ପାଇଁ ଏକ ଲାଭଦାୟକ କାରଣ
ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଥାଏ, ଯାହା ପିମ୍ପଲ୍, ଦାଗ ଏବଂ ବ୍ରଣ ଭଳି ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂରେଇ ରଖିଥାଏ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କୁ ଏକ ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ଚମକଦାର ଚର୍ମ ଦେଇଥାଏ | ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ କଞ୍ଚା ଆମ୍ବ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ, କାରଣ ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି-ଡାଇବେଟିସ୍ ଗୁଣ ରହିଛି, ଯାହା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ |