fridge

ଫ୍ରିଜରେ ଏହି ସବୁ ଖାଦ୍ୟ ରଖୁଥିଲେ ସାବଧାନ,କରନ୍ତୁ ନାହିଁ ଏମିତି ଭୂଲ |

HEALTH

ହେଲୋ,ହାଏ,ନମସ୍କାର, ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣଂକୁ ଆମ ୱେବପୋର୍ଟାଲ ରେ ସ୍ୱାଗତ। ବନ୍ଧୁଗଣ ଆମେ ଫ୍ରିଜରେ ଅନେକ ଖାଦ୍ୟ ସବୁ ଡେରି ରେ ଖାଇବା ପାଇଁ କିମ୍ବା ଫ୍ରେସ ରଖିବା ପାଇଁ ରଖିଥାଉ। କିନ୍ତୁ ଫ୍ରିଜରେ ଖାଦ୍ୟ ରଖିବାର ଏକ ନିୟମ ଅଛି। ଯେମିତି କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ କେମିତି ରଖିବା। କେମିତି ବ୍ୟବହାର କରିବା ଇତ୍ୟାଦି। ଏକ ମେଡ଼ିକାଲ ରିସର୍ଚ୍ଚ ଦ୍ୱାରା ମଧ୍ୟ ଏହାକୁ ସଠିକ ବୋଲି କୁହାଯାଇଛି। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଏହି ସବୁ ତଥ୍ୟ ଗୁଡିକ ଜାଣିନେବା।

food

ଖାଦ୍ୟ ଯେବେ ଅଧିକ ହୋଇଯାଏ କିମ୍ବା ଅଧିକ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭଲ ଅବସ୍ଥା ରେ ରଖିବା ପାଇଁ ପ୍ରାୟତ ଆମେ ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖୁ ଯେତେବେଳେ ଏହା ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ପରେ ମଧ୍ୟ ସଞ୍ଚୟ ହୁଏ, କିନ୍ତୁ ଆମେ କିଛି ସତର୍କତା ଭୁଲିଯାଉ। କିଛି ଜିନିଷ ଅଛି ଯାହାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ପରେ ପୁନର୍ବାର ଗରମ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ, ନଚେତ୍ ଆପଣ ଖାଦ୍ୟ ବିଷର ଶିକାର ହୋଇପାରନ୍ତି। ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ସେହି ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ।

ଏହି ଜିନିଷଗୁଡିକ ଧ୍ୟାନରେ ରଖନ୍ତୁ :ଆପଣ ଆଳୁ ପନିପରିବାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ ସକାଳେ ଗରମ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ବିଷ ପରି ହେବ, ଆଳୁ ପନିପରିବାକୁ ଆଉ ଗରମ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ। ଏମିତି କରି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଗ୍ୟାଷ୍ଟିକ ,ଫୁଡ଼ ପୋଇଜନ ଭଳି ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ | ଚିକେନ ଚିକେନରୁ ଏହି ଉପାୟରେ ଆସିଥାଏ, ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ ଗରମ କରିବା ପରେ ଫ୍ରିଜରେ ରଖନ୍ତି, ତେବେ ଏହାକୁ ଆଉ ଗରମ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ।ମାଂସ ଥରେ ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲେ ଏହାକୁ ପୁନଃ ଗରମ କରି ଖାଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। ଚାଉଳ ତିଆରି କରିଥିବା ଜିନିଷ ପ୍ରସ୍ତୁତ ସମୟରେ ଚାଉଳକୁ ସିଝାଯାଏ ଏବଂ ଏହା ପରେ ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖାଯାଏ, ତେବେ ଏହାକୁ ପୁନର୍ବାର ଗରମ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ, ଯଦିଓ ଆପଣ ଏହାକୁ ଥଣ୍ଡା ଖାଇଥିବେ କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଏହାକୁ ଗରମ କରି କେବେ ଖାଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ।

foodd
ବନ୍ଧୁଗଣ ଆମେ ଆପଣ ମାନଂକ ପାଇଁ ସବୁବେଳେ ଭଲ ଭଲ ରୋଚକ ତଥ୍ୟ,ସମାଚାର, ରାଶିଫଳ, ଜରୁରୀ ସୂଚନା,ରାଜନୀତି,କ୍ରୀଡ଼ା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ତଥ୍ୟ ଆଣିଥାଉ । ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ଲେଖା ପସନ୍ଦ ଆସେ ତେବେ ଆପଣ ଆମକୁ ଲାଇକ ଏବଂ ଫଲୋ କରନ୍ତୁ।ଏହାକୁ ସେୟାର୍ କରି ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଲୋକଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚାନ୍ତୁ,ଆପଣଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *