ଆପଣ ମାନଙ୍କୁ ଆମର ପୋର୍ଟାଲକୁ ବହୁତ ବହୁତ ସ୍ୱାଗତ କରୁଛୁ । ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣ ସମସ୍ତେ ନିଶ୍ଚୟ ଜାଣିଥିବେ ରସୁଣ ଆମ ରୋଷେଇ ଘରର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଂଶ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ | ଖାଦ୍ୟରେ ତାପମାତ୍ରା ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ କିମ୍ବା ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢାଇବା ପାଇଁ ରସୁଣ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ | ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞ କଞ୍ଚା ରସୁଣକୁ ଅନେକ ଗୁଣ ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି କୁହନ୍ତି | ଏଥି ସହିତ, ଆମ ଘରର ପ୍ରାଚୀନମାନେ ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଅନ୍ତି |
ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ରସୁଣ ଖାଇବା ଏକ ଭଲ ଅଭ୍ୟାସ ହୋଇଥାଏ | କିନ୍ତୁ ପ୍ରଶ୍ନ ହେଉଛି ରସୁଣର ପ୍ରଭାବ ଗରମ, ତେଣୁ ଆମେ ଏହାକୁ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ଖାଇ ପାରିବା କି ଆମମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଅନେକଙ୍କ ମନରେ ଏହି ପ୍ରଶ୍ନ ଥାଇପାରେ ଯେ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ଆମେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ କି ଯଦି ଆପଣଙ୍କ ମନରେ ମଧ୍ୟ ଏହି ପ୍ରଶ୍ନ ଅଛି, ତେବେ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ କଣ କୁହନ୍ତି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା |
ଆପଣ ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇ ପାରିବେ ଏହି ବିଷୟରେ ଆୟୁର୍ବେଦିକ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ରସୁଣ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଏହାର ମୃଦୁ ଦୁର୍ଗନ୍ଧ ଅଛି, କିନ୍ତୁ ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଯଥେଷ୍ଟ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହୋଇପାରେ | ରସୁଣର ସ୍ୱାଦ ଗରମ, କିନ୍ତୁ ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବାରେ କୌଣସି ଅସୁବିଧା ନାହିଁ | ବିଶେଷକରି ଯଦି ଆପଣ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ 1 ରୁ 2 କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ କୌଣସି ପ୍ରକାରର ଅସୁବିଧାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବେ ନାହିଁ |
ଯଦିଓ, ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ ତେଲ ଏବଂ ମସଲା ସହିତ ଅଧିକ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାଇଥାଏ ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ, ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରସୁଣର ଲାଭ ମିଳିପାରେ | ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବାର ଲାଭ ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀର ପାଇଁ ଅନେକ ଲାଭ ଦେଇପାରେ | ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏ ବିଷୟରେ ପ୍ରଥମେ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟରୁ ମୁକ୍ତି | କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ସହିତ ଜଡିତ ସମସ୍ୟା ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ଅଧିକ | ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ | ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇପାରେ |
ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତ ଶର୍କରାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିପାରିବ ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଅନ୍ତି | ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ବିଶେଷ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ମଧୁମେହରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇଲେ ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ହେଇପାରିବ | ଏଥିରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟି-ଡାଇବେଟିସ୍ ଗୁଣ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହୋଇଥାଏ | ଜୀବାଣୁ ସଂକ୍ରମଣରୁ ସୁରକ୍ଷା କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଜୀବାଣୁ ଜନିତ ସମସ୍ୟାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇପାରିବ | ବାସ୍ତବରେ, ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟିଭାଇରାଲ୍, ଆଣ୍ଟି-ଫଙ୍ଗଲ୍ ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଗୁଣ ଅଛି, ଯାହା ଆପଣଙ୍କୁ ଜୀବାଣୁ ସଂକ୍ରମଣରୁ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ | କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ | ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିପାରିବେ |
ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ, ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ଦୁଇରୁ ଅଧିକ ରସୁଣ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଆପଣଙ୍କ ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହୋଇପାରେ | ବାସ୍ତବରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣରେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ କରିବାର ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ଅଛି | ଆହୁରି ମଧ୍ୟ, ଏଥିରେ ଭଲ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇପାରେ, ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ | ଶରୀରରେ ଭଲ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ର ସ୍ତର ବଢ଼ାଇ ଆପଣଙ୍କ ହୃଦୟ ସୁସ୍ଥ ରଖିପାରିବେ ଏହା ସହିତ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପର ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଁ ଏହା ମଧ୍ୟ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହୋଇପାରେ |
ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀର ପାଇଁ ଅନେକ ଲାଭ ମିଳିପାରେ କିନ୍ତୁ ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ଆପଣ ଏହାକୁ ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ | ଏଥି ସହିତ, ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ଅତ୍ୟଧିକ ପରିମାଣର ତେଲ ଏବଂ ମସଲା ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ | ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ | ତେବେ ଏତିକି କହି ବିଦାୟ ନେଉଛୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜୟ ଜଗନ୍ନାଥ | ଏହି ପୋଷ୍ଟଟି ପଢି କେମିତି ଲାଗିଲା ଆପଣ ମାନେ କମେଣ୍ଟ କରି ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ଜଣେଇବା ସହିତ ଆପଣ ଆମର ପୋଷ୍ଟକୁ ଫ୍ରେଣ୍ଡ ସହିତ ସେୟାର କରି ଦେବେ ଧନ୍ୟବାଦ |