6

ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ନିଜ ଶଶିରକୁ ଥଣ୍ଡା ରଖିବେ କିପରି ଜାଣନ୍ତୁ ।

NEWS

ଆପଣ ମାନଙ୍କୁ ଆମର ପୋର୍ଟାଲ କୁ ବହୁତ ବହୁତ ସ୍ୱାଗତ କରୁଛୁ । ବନ୍ଧୁଗଣ ଦେଶର ଅନେକ ସ୍ଥାନରେ ଗରମ ପାଗର ମାରାତ୍ମକ ଲହରି ଜାରି ରହିଛି। ଅନେକ ଲୋକଙ୍କୁ ଏହି ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ମଧ୍ୟ ନିଜ କାମରୁ ବାହାରକୁ ଯିବାକୁ ପଡିଥାଏ , ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଉତ୍ତାପ ଜନିତ ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ | ଶରୀରରେ ଡିହାଇଡ୍ରେସନ୍ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ | ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ଡିହାଇଡ୍ରେସନ୍, ଡାଇରିଆ, ପ୍ରିକ୍ ଗରମ, ଚର୍ମ ଆଲର୍ଜି ଇତ୍ୟାଦି ରୋଗ ଅଧିକ ଥାଏ | ଶରୀରକୁ ଥଣ୍ଡା ରଖିବା ଏହି ସବୁ ରୋଗର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ | ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ଶରୀରକୁ କିପରି ଥଣ୍ଡା ରଖାଯାଏ, ଏଥିପାଇଁ ଆମେ କିଛି ଉପଚାର ବିଷୟରେ କହିବୁ ଆସନ୍ତୁ ସେ ଉପାୟ ଜାଣିବା |

ଏଠାରେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏପରି 7 ଟି ଖାଦ୍ୟ ବିଷୟରେ କହୁଛୁ, ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରର ଉତ୍ତାପ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ବହୁତ ସହାୟକ ହୋଇପାରେ |

1. ମୂଳା :-
ମୂଳା ଫାଇବରରେ ଭରପୂର ଅଟେ, ଯାହା ହଜମ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ | ଏହାକୁ ତୁମର ଖାଦ୍ୟରେ ସାଲାଡ ଆକାରରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରି କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୁଏ | ମୂଳରେ ଜଳର ପରିମାଣ ମଧ୍ୟ ଯଥେଷ୍ଟ | ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଶରୀରର ଉତ୍ତାପରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବାରେ ଏହା ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ |

2. ଦହି
ପ୍ରୋବାୟୋଟିକ୍ସରେ ଭରପୂର ଦହି କେବଳ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ ବରଂ ଶରୀରକୁ ଥଣ୍ଡା ପ୍ରଭାବ ମଧ୍ୟ ଦେଇଥାଏ | ଆପଣ ଅନେକ ଉପାୟରେ ଦହି ଖାଇପାରିବେ | ଆପଣ ମସଲାଯୁକ୍ତ ବଟରମିଲ୍କ, କିମ୍ବା ମିଠା ଲସି ମଧ୍ୟ ପାଇପାରିବେ | ଆପଣ କଦଳୀ ରାଇଟା ମଧ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିପାରିବେ ଏବଂ ଏହାକୁ ଆପଣଙ୍କ ଭୋଜନ ସହିତ ଖାଇପାରିବେ | ଦହି ଖାଇବା ପାଇଁ ଅନ୍ୟ ଏକ ବିକଳ୍ପ ହେଉଛି ଏଥିରେ al ତୁକାଳୀନ ଫଳ ମିଶାଇବା କିମ୍ବା ସ୍ମୁତି ତିଆରି କରିବା |


3. ନଡିଆ ପାଣି |
ଶରୀରର ଉତ୍ତାପରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବା ପାଇଁ ନଡିଆ ପାଣି ହେଉଛି ସର୍ବୋତ୍ତମ ପାନୀୟ | ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ମହଙ୍ଗା ନୁହେଁ ଏବଂ ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତ ଫଳ ଦୋକାନରେ ଉପଲବ୍ଧ | ଏହା ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ଭିଟାମିନ୍, ମିନେରାଲ୍ସ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ସହିତ ଧାରଣ କରିଥାଏ | ଏହାର ଥଣ୍ଡା ଗୁଣ ଅଛି ଯାହା ଆପଣଙ୍କୁ ଶରୀରର ଉତ୍ତାପ ସହିତ ଲଢିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ | ଅଧ୍ୟୟନରୁ ଏହା ମଧ୍ୟ ଦର୍ଶାଯାଇଛି ଯେ ନଡ଼ିଆ ପାଣି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା କର୍କଟ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା ପାଇଥାଏ।

4. ଧନିଆ
ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତ ପନିପରିବା ବିକ୍ରେତାଙ୍କ ସହିତ ଏହି ଶସ୍ତା ଔଷଧ ସହଜରେ ଉପଲବ୍ଧ | ଦହି, ଚାଟ୍ କିମ୍ବା ରାଇଟା ରେ ଧନିଆ ମିଶାଇ ଆପଣ ଏହାର ଲାଭ ପାଇପାରିବେ | ସବୁଠାରୁ ସହଜ ଏବଂ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଉପାୟ ହେଉଛି ଧନିଆ ଚଟନି ତିଆରି କରିବା ଏବଂ ଏହାକୁ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା | ଧନିଆ କେବଳ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରର ତାପମାତ୍ରାକୁ ଥଣ୍ଡା ରଖେ ନାହିଁ ବରଂ ଆପଣଙ୍କୁ ସତେଜ ମଧ୍ୟ ରଖେ |

5. ସବୁଜ ପନିପରିବା |
ବର୍ଷସାରା ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇ ଆପଣ ଅନେକ ଲାଭ ପାଆନ୍ତି | ସବୁଜ ପତ୍ରଯୁକ୍ତ ପନିପରିବାରେ ଜଳର ମାତ୍ରା ଅଧିକ ଥିବାରୁ ସେଗୁଡିକୁ ଆପଣଙ୍କର ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ | ମନେରଖନ୍ତୁ, ଏହି ପନିପରିବାଗୁଡିକୁ ଅଧିକ ରାନ୍ଧିବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ କାରଣ ଏହା ସେଥିରେ ଥିବା ଜଳର ମାତ୍ରାକୁ ହ୍ରାସ କରିପାରେ |

6. ଲେମ୍ବୁ |
ଭିଟାମିନ୍ ସିରେ ଭରପୂର ଲେମ୍ବୁ ଆପଣଙ୍କୁ କେବଳ ଶରୀରର ଉତ୍ତାପରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇନଥାଏ, ବରଂ ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ଅନେକ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ | ବିଶେଷକରି ଯେତେବେଳେ ପାଗ ବଦଳୁଛି, ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରକୁ ପରିବେଶ ସହିତ ଖାପ ଖୁଆଇବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରେ | ଆପଣ ସାଲାଡ, ମସୁର ଡାଲି କିମ୍ବା ଚା’ରେ ଲେମ୍ବୁ ମଧ୍ୟ ମିଶାଇ ପାରିବେ |

lembu
7. ପିଆଜ |
ଆପଣ ଜାଣି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ ଯେ ପିଆଜ ମଧ୍ୟ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରକୁ ଥଣ୍ଡା ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ | ସେମାନଙ୍କୁ କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ତୁମର ସ୍ୱାଦ ନଷ୍ଟ ହୋଇପାରେ | ତେଣୁ ଏହାକୁ ଲେମ୍ବୁ ଏବଂ ଲୁଣରେ ମିଶାଇ ଏକ ସାଲାଡ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ | ପିଆଜ ଖାଇବାର ଅନ୍ୟ ଏକ ଉପାୟ ହେଉଛି ଏହାକୁ ତୁମର ପନିପରିବା, ତରକାରୀ ଏବଂ ରାଇଟା ରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ଉଚିତ | ଲାଲ୍ ପିଆଜରେ କ୍ୱେରେସିଟିନ୍ ଭରପୂର ଅଟେ, ଯାହା ଏକ ପ୍ରାକୃତିକ ଆଣ୍ଟି-ଆଲର୍ଜେନ୍ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ | ଆପଣଙ୍କର ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ ପିଆଜ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ଦ୍ଵାରା ଆପଣ ତାପମାତ୍ରାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରିବେ |

ଏହି ପୋଷ୍ଟ ଟି ପଢି କେମିତି ଲାଗିଲା ଆପଣ ମାନେ କମେଣ୍ଟ କରି ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ଜଣେଇବା ସହିତ ଆପଣ ଆମର ପୋଷ୍ଟ କୁ ଫ୍ରେଣ୍ଡ ସହିତ ସେୟାର କରି ଦେବେ ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *