4

ଖାଇବାରେ ବେସନ ବ୍ୟବହାର କରୁଥିଲେ ସାବଧାନ ।

NEWS

ଆପଣ ମାନଙ୍କୁ ଆମର ପୋର୍ଟାଲ କୁ ବହୁତ ବହୁତ ସ୍ୱାଗତ କରୁଛୁ । ବନ୍ଧୁଗଣ ବେସନ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ, ଯେପରିକି ଵେସନ ମଇଦା, ଧୋକଲା, ଲଡୁ, ଯାହା ଖାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ | କିନ୍ତୁ ତେଲଭାଜି ଖାଇବା ସ୍ବାଦ ଅପେକ୍ଷା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅଧିକ କ୍ଷତିକାରକ ଅଟେ | ବେସନ ତିଆରି ତେଲଭାଜି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢିପାରେ | ବେସନରେ ପୋଟାସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ଭିଟାମିନ୍ ବି 6, ଭିଟାମିନ୍ କେ, ଆଇରନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ସୋଡିୟମ୍, ଫାଇବର, ଜିଙ୍କ, ତମ୍ବା, ଭିଟାମିନ୍ ବି -1, ବି-୨ ଏବଂ ବି -9 ଭଳି ଉପାଦାନ ରହିଛି, ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ କିନ୍ତୁ ଏହାର ଅଧିକ ସେବନ ଦେହ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ | କିନ୍ତୁ ଵେସନ ଖାଇବାର ଅନେକ ଲାଭ ଅଛି, କିଛି ଅସୁବିଧା ମଧ୍ୟ ଅଛି | ତେଣୁ, ଏହାକୁ ଖାଇବା ପୂର୍ବରୁ, ଏହା ଜାଣିବା ଉଚିତ ଯେ ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ କି ନୁହେଁ, ଵେସନର ସୁବିଧା ଏବଂ ଅସୁବିଧା କ’ଣ ଜାଣିବା |

* ବେସନ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ଶରୀର ପ୍ରତି କ୍ଷତି :-
ଯଦି ଆପଣଙ୍କର କିଡନୀ ରୋଗ ଅଛି ତେବେ ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ |

ଯଦି କାହାର କିଡନୀ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗ ଅଛି, ତେବେ ସେ ଵେସଧ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ ଏହା ଦ୍ଵାରା ରୋଗ ଆହୁରି ବଢିପାରେ ଏବଂ ଅନେକ କ୍ଷତି ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ ,

ପେଟରେ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ |
ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ବେସନ ତିଆରି ଜିନିଷ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ | କାରଣ ଵେସନରେ ବହୁତ ଫାଇବର ମିଳିଥାଏ | ତେଣୁ, ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ ଅଧିକ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଗ୍ୟାସ୍ (ଏସିଡିଟି) ଏବଂ ଝାଡ଼ା ଭଳି ସମସ୍ୟା ଆଣିପାରେ |

ବ୍ଲଡ଼ ପ୍ରେସର ବଢାଇପାରେ :-
ଅଧିକ ବେସନ ଯୁକ୍ତ ଜିନିଷ ଖାଇବା ଦ୍ଵାରା ଶରୀରରେ ରକ୍ତର ପରିମାଣରେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଏ ଯାହାଫଳରେ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ , ତେବେ ଏଥିପ୍ରତି ସାବଧାନ ଏତିକି କହି ବିଦାୟ ନେଉଛୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜୟ ଜଗନ୍ନାଥ |

ଏହି ପୋଷ୍ଟ ଟି ପଢି କେମିତି ଲାଗିଲା ଆପଣ ମାନେ କମେଣ୍ଟ କରି ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ଜଣେଇବା ସହିତ ଆପଣ ଆମର ପୋଷ୍ଟ କୁ ଫ୍ରେଣ୍ଡ ସହିତ ସେୟାର କରି ଦେବେ ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *