8

ସାବଧାନ ତରଭୁଜକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖୁଛନ୍ତି କି ଜାଣନ୍ତୁ କିଛି ଖାସ କଥା l

NEWS

ଆପଣ ମାନଙ୍କୁ ଆମର ପୋର୍ଟାଲକୁ ବହୁତ ବହୁତ ସ୍ୱାଗତ କରୁଛୁ । ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣ ସମସ୍ତେ ନିଶ୍ଚୟ ଜାଣିଥିବେ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ଖାଇବା ପାଇଁ ତରଭୁଜ ହେଉଛି ଏକ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଫଳ | ଏହା ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟରେ ଭରପୂର ଏବଂ ଆମକୁ ହାଇଡ୍ରେଟ୍ ରଖିବାରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ସାହାଯ୍ୟ କରେ କିନ୍ତୁ, ଏହାକୁ ରେଫ୍ରିଜରେଟରରେ ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଏହାର ସମସ୍ତ ଜିନିଷ ଖରାପ ହୋଇଥାଏ | ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ତରଭୁଜକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ, କାରଣ ଥଣ୍ଡା ତରଭୁଜ ଖାଇବାକୁ କିଏ ପସନ୍ଦ କରେ ନାହିଁ  |

ଏହି ଲାଲ ରଙ୍ଗର ଫଳ, ଯାହା 90% ଜଳ ସମୃଦ୍ଧ, ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ | କିନ୍ତୁ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ ଏହାକୁ ଠିକ୍ ସମୟରେ ଏବଂ ସଠିକ୍ ଉପାୟରେ ଖାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଜରୁରୀ, ନଚେତ୍ ଏହା ମଧ୍ୟ ନକାରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବ ପକାଇବା ଆରମ୍ଭ କରେ | ଏକ ପ୍ରକାଶିତ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ, ତରଭୁଜକୁ ରେଫ୍ରିଜରେଟରରେ ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଏହାର ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ କମିଯାଏ ଏବଂ ଏହା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇଥାଏ ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ତରଭୁଜ ଖାଇବା ପାଇଁ ସଠିକ୍ ଉପାୟ ଏବଂ ସମୟ ବିଷୟରେ |

କୃଷି ଏବଂ ଖାଦ୍ୟ ରସାୟନ ପତ୍ରିକାରେ ପ୍ରକାଶିତ USDA ରିପୋର୍ଟରେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ କୋଠରୀ ତାପମାତ୍ରାରେ ରଖାଯାଇଥିବା ତରଭୁଜଗୁଡ଼ିକ ଫ୍ରିଜ୍ ହୋଇଥିବା ଖାଦ୍ୟ ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ ପୁଷ୍ଟିକର ଯୋଗାଇଥାଏ | ବାସ୍ତବରେ କୃଷି ଅନୁସନ୍ଧାନ ଲାବୋରେଟୋରୀର ଅନୁସନ୍ଧାନକାରୀମାନେ 14 ଦିନ ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ତରଭୁଜ ପରୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ | ସେମାନେ 70-, 55- ଏବଂ 41 ଡିଗ୍ରୀ ଫାରେନାଇଟ୍ ରେ ତରଭୁଜ ରଖିଥିଲେ ସେମାନେ ଜାଣିବାକୁ ପାଇଲେ ଯେ ନୂତନ ଭାବେ ଉଠାଯାଇଥିବା ତରଭୁଜ 70-ଡ଼ିଗ୍ରୀ ଫାରେନ୍ହାଇଟ୍ ରେ ରଖାଯାଇଥିବା ତରଭୁଜ ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ ପୁଷ୍ଟିକର ହୋଇଥାଏ |

ତରଭୁଜକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବାର ଅସୁବିଧା ତରଭୁଜ ଅମଳ ପରେ ମଧ୍ୟ କିଛି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଉତ୍ପାଦନ ଜାରି ରଖେ | ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଏଥିରେ ଥିବା ସମଗ୍ର ପ୍ରକ୍ରିୟା ମନ୍ଥର ହୋଇଯାଏ | ତରଭୁଜ କିପରି ଖାଇବେ ଜାଣନ୍ତୁ | ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁଯାୟୀ ଏକ ସିଦ୍ଧାନ୍ତରେ ଏହା ଜଣାପଡିଛି ଯେ ତରଭୁଜକୁ କୋଠରୀର ତାପମାତ୍ରାରେ ରଖନ୍ତୁ ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଏହାର ଲାଭ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଉପଭୋଗ ହୋଇପାରିବ |

ଏହା ବ୍ୟତୀତ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ତରଭୁଜକୁ ରାତିରେ କେବେ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। ଏହାକୁ ଖରାଦିନେ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ | ଏଥିସହ ପାଣି, କ୍ଷୀର, ଲସି ପାନୀୟ ଭଳି ଜିନିଷ ଖାଇବା ପରେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ | ତେବେ ଏତିକି କହି ବିଦାୟ ନେଉଛୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜୟ ଜଗନ୍ନାଥ | ଏହି ପୋଷ୍ଟଟି ପଢି କେମିତି ଲାଗିଲା ଆପଣ ମାନେ କମେଣ୍ଟ କରି ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ଜଣେଇବା ସହିତ ଆପଣ ଆମର ପୋଷ୍ଟକୁ ଫ୍ରେଣ୍ଡ ସହିତ ସେୟାର କରି ଦେବେ ଧନ୍ୟବାଦ |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *