ଆପଣ ମାନଙ୍କୁ ଆମର ପୋର୍ଟାଲ କୁ ବହୁତ ବହୁତ ସ୍ୱାଗତ କରୁଛୁ । ବନ୍ଧୁଗଣ ଗଞ୍ଜେଇ ଏକ ଆୟୁର୍ବେଦିକ ଔଷଧ | ସୀମିତ ପରିମାଣରେ, ଅନେକ ରୋଗର ଉପଶମ ପାଇଁ ଏହା ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଔଷଧ ସହିତ ମିଶି ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ | ଗଞ୍ଜେଇ ଗଛ ଶହ ଶହ ବର୍ଷ ଧରି ଔଷଧ ରୂପେ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ, ଏବଂ ଗବେଷକମାନେ କାନ୍ନାବିଡ଼ିଓଲ୍ (ସିବିଡିଟି) ର ସମ୍ଭାବ୍ୟ ଲାଭ ଉପରେ ଗବେଷଣା କରୁଛନ୍ତି | ଗଞ୍ଜେଇରେ ମିଳୁଥିବା କାନାବିଡିଓଲ୍ ହେଉଛି ଏକ ତେଲ, ଯାହା ବିଭିନ୍ନ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଅବସ୍ଥାର ଚିକିତ୍ସାରେ ରୋଗୀର ମସ୍ତିଷ୍କ ଉପରେ କୌଣସି ଖରାପ ପ୍ରଭାବ ପକାଇବ ନାହିଁ | ଅନୁସନ୍ଧାନକାରୀଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ଔଷଧ ଭାବରେ ଗଞ୍ଜେଇ ନିମ୍ନ ଅବସ୍ଥାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରିବ –
1 – ବାନ୍ତି ଏବଂ ମୁଣ୍ଡ ବିନ୍ଧା ଚିକିତ୍ସା –
କିଛି ଅଧ୍ୟୟନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ବାନ୍ତି ଏବଂ ମୁଣ୍ଡ ବିନ୍ଧା ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ଗଞ୍ଜେଇ ଉପଯୋଗୀ, କିନ୍ତୁ ଏହାର ପ୍ରତିକୂଳ ପ୍ରଭାବ ଏହାର ବ୍ୟବହାରକୁ ସୀମିତ କରିପାରେ |
୨ – ସିବିଡିଟି କର୍କଟ ରୋଗକୁ ରୋକିପାରେ –
ଗଞ୍ଜେଇରେ CBD ମିଳିଥାଏ, ଯାହା କର୍କଟ ରୋଗର ପ୍ରସାରକୁ ବନ୍ଦ କରିପାରେ, CBD ID-1 ନାମକ ଏକ ଜିନ୍ ନିଷ୍କ୍ରିୟ କରିଥାଏ | ID-1 ଜିନ୍ ହେଉଛି ଯେଉଁଠାରେ କର୍କଟ କୋଷ ଅଧିକ ରୂପ ତିଆରି କରି ରୋଗୀର ଶରୀରରେ ଶୀଘ୍ର ବିସ୍ତାର କରିପାରେ | ଗଞ୍ଜେଇ ଥିବା କାନନାବିନଏଡଗୁଡିକ ବିଶେଷ କରି ଫୁସଫୁସ କର୍କଟରେ କର୍କଟ କୋଷର ବୃଦ୍ଧିରେ ବାଧା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ |
– କଲୋରେକ୍ଟାଲ୍ କର୍କଟକୁ ମଧ୍ୟ ରୋକନ୍ତୁ –
ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କଲୋରେକ୍ଟାଲ୍ କର୍କଟ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା ପାଇଥାଏ | ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜି ପ୍ରାକୃତିକ ଭାବରେ ଉପଲବ୍ଧ କର୍କଟ ସହିତ ଲଢିଥିବା ଖାଦ୍ୟ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ | ଫାଇବର ବିଷୟବସ୍ତୁ କର୍କିନୋଜେନିକ୍ କୋଷଗୁଡ଼ିକର ବିପଦକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ | ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଏହା ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇଛି ଯେ ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଓମେଗା -3 ଏବଂ ଓମେଗା -6 ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ର ସନ୍ତୁଳନ ଏହି ମଞ୍ଜିରୁ ବାହାର କରାଯାଇ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ ଏବଂ ଶରୀରରେ ପ୍ରଦାହର ସ୍ତରକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିଥାଏ | ଅଧ୍ୟୟନ ରିପୋର୍ଟ କରିଛି ଯେ ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜିଗୁଡିକର TCH ବିଷୟବସ୍ତୁ ଗ୍ଲୋବ୍ଲାଷ୍ଟୋମା ମଲ୍ଟିଫର୍ମର ବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରତିରୋଧ କରିପାରିବ, ଯାହା ମସ୍ତିଷ୍କ କର୍କଟ ରୋଗର ଏକ ମାରାତ୍ମକ ରୂପ ଅଟେ | ଅଧ୍ୟୟନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜି ମଧ୍ୟ ଏହି କର୍କଟ ରୋଗର ପ୍ରଭାବକୁ ହ୍ରାସ କରିପାରେ |
4 – ଆଲଜାଇମର ରୋଗକୁ ମନ୍ଥର କରିଦିଏ –
ଚିନ୍ତା, ଉଦାସୀନତା, ଚାପ ଏବଂ ଅନିଦ୍ରାକୁ ହ୍ରାସ କରିପାରେ |
5 – ହେମ୍ପ ହେଉଛି ଏକ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଉପଶମକାରୀ –
ଏହା ଏକ ଭଲ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଉପଶମକାରୀ ଏବଂ ଯେତେବେଳେ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା ହୁଏ ସେତେବେଳେ ଏହାକୁ ଖାଇ ପାରିବେ | ଯଦି ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ଖିଆଯାଏ, ଯନ୍ତ୍ରଣା ଦୂର ହୁଏ |
6 – ମସ୍ତିଷ୍କକୁ ଵ୍ରେକ ଷ୍ଟ୍ରୋକ୍ ରୁ ରକ୍ଷା କରିବା –
ଵ୍ରେକ ଷ୍ଟ୍ରୋକ୍ ଏଡାଇବା ପାଇଁ, ଗଞ୍ଜେଇ ଖାଇପାରିବେ, ଏକ ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ଏହା କେବଳ ଏହାର କିଛି ଅଂଶରେ ଵ୍ରେନ ଷ୍ଟ୍ରୋକ୍ ବନ୍ଦ କରିଥାଏ |
7 – ଭୋକ ବଢାଏ –
ଯେଉଁମାନେ ଭୋକିଲା ଅନୁଭବ କରନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଗଞ୍ଜା ସେମାନଙ୍କର ଭୋକ ବଢାଇପାରେ, ଗଞ୍ଜା ପିଇଲେ ଆପଣ ବହୁତ ଭୋକିଲା ଅନୁଭବ କରନ୍ତି ଏବଂ ଆପଣ ବହୁତ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବାକୁ ମନ ଵଳାନ୍ତି |
8 – ମୋତିଆବିନ୍ଦୁରୁ ମଧ୍ୟ ଆରାମ ଦିଅନ୍ତୁ –
ମୋତିଆବିନ୍ଦୁକୁ ରୋକିବା ଏବଂ ଚିକିତ୍ସା କରିବା ପାଇଁ ଗଞ୍ଜେଇ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ | ଗ୍ଲୁକୋମାରେ, ଆଖିର ଛୁଆ ଉପରେ ଚାପ, ଅପ୍ଟିକ୍ ସ୍ନାୟୁ ନଷ୍ଟ ହେବା ଏବଂ ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତି ହରାଇବା | ଆମେରିକାର ନ୍ୟାସନାଲ ଆଇ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ଅନୁଯାୟୀ ଗଞ୍ଜେଇ ଗ୍ଲୁକୋମାର ଲକ୍ଷଣରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ। ଗଞ୍ଜେଇ ଅପ୍ଟିକ୍ ସ୍ନାୟୁ ଉପରେ ଚାପରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ |
9 – ହୃଦ୍ରୋଗ କିମ୍ବା ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ –
ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜିରେ ଓମେଗା- ଫ୍ୟାଟିରୁ ଏସିଡ୍ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ | ଓମେଗା -6 ରୁ ଓମେଗା -3 ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ର 3: 1 କିମ୍ବା 4: 1 ଅନୁପାତରେ ଡାକ୍ତରମାନେ ସୁପାରିଶ କରନ୍ତି | ମାନବ ଶରୀର ସାଧାରଣ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ପାଇଁ ଏହି ସନ୍ତୁଳନ ଆବଶ୍ୟକ | ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହୃଦଘାତ, ଷ୍ଟ୍ରୋକ୍ ଏବଂ ଆଥେରୋସ୍କ୍ଲେରୋସିସ୍ ରୋକାଯାଇଥାଏ |
10 – ଅନିଦ୍ରାକୁ ଚିକିତ୍ସା କରେ –
ଗଞ୍ଜେଇ ଅଧିକ ପରିମାଣର ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଥାଏ, ଏହା ଶରୀରକୁ ଶାନ୍ତି ଏବଂ ଆରାମ ଦେଇ ଅନିଦ୍ରାକୁ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଭାବରେ ଚିକିତ୍ସା କରିବାରେ ସକ୍ଷମ ହୋଇଥାଏ | ଏନଜାଇମ୍ ଏବଂ ହରମୋନ୍ ଉପରେ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମର ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ନିଦକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ |
11 – ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି କରେ – ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜିରେ ଦ୍ରବୀଭୂତ ଫାଇବର ଏବଂ ଅବିସ୍ମରଣୀୟ ଫାଇବରର ଏକ ସୁସ୍ଥ ମିଶ୍ରଣ ରହିଥାଏ, ଯାହା ଏହାକୁ ଏକ ଖାଦ୍ୟପେୟ ପସନ୍ଦ କରିଥାଏ | ଏହା ଏକ ଜଣାଶୁଣା ସତ୍ୟ ଯେ ପେଟର ପାକସ୍ଥଳୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଫାଇବର ଜରୁରୀ | ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜିରେ ଥିବା ଫାଇବର ଅନ୍ତନଳୀରେ ଥିବା ପ୍ରୋବୋଟିକ୍ସକୁ ଖାଇବାକୁ ଦେଇଥାଏ ଏବଂ ଏହାକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖେ | ହେମ୍ପ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ, କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟରେ ପୀଡିତ ଲୋକମାନେ ଦିନକୁ 7.5 ଗ୍ରାମ ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜି ଖାଇ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରିବେ | ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜିରେ ଅବିସ୍ମରଣୀୟ ଫାଇବର ମଧ୍ୟ ଖାଲି ଗତିରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ | ଅନ୍ୟ ପଟେ ଦ୍ରବୀଭୂତ ଫାଇବର ପିତ୍ତ ରସ ଉତ୍ପାଦନକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥାଏ, ଯାହାଦ୍ୱାରା LDL କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ପରିମାଣ କମିଯାଏ |
12 – ଚର୍ମକୁ ଉନ୍ନତ କରେ –
ଚର୍ମ ରୋଗର ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ଗଞ୍ଜେଇ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ, ସୁସ୍ଥ ଚର୍ମ ପାଇବା ପାଇଁ ହେମ୍ପ ମଞ୍ଜି ଆପଣଙ୍କ ଦୈନନ୍ଦିନ ଚର୍ମର ଯତ୍ନରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇପାରେ |
13 – ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ –
ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜିରେ ପ୍ରୋଟିନ୍ ଥାଏ ଏବଂ ଏଥିରେ କ୍ୟାଲୋରୀ ଏବଂ ସୋଡିୟମ୍ କମ୍ ଥାଏ, ଯାହା ଓଜନ ହ୍ରାସ ଖାଦ୍ୟରେ ଏକ ଉତ୍ତମ ବିକଳ୍ପ | ମଞ୍ଜିରେ ଥିବା ଫାଇବର ବିଷୟବସ୍ତୁ ଶରୀର ଉପରେ ସମାନ ପ୍ରଭାବ ପକାଇବା ସହିତ ଭଲ ହଜମ ଏବଂ ଅନ୍ତନଳୀରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ, ଯାହା ପରବର୍ତ୍ତୀ ସମୟରେ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଏବଂ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ | ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରତିଦିନ ଜଳଖିଆରେ ଚାରି ଟେବୁଲ ଚାମଚ ହେମ୍ପ ମଞ୍ଜି ମିଶାନ୍ତୁ | ଯେହେତୁ ଏଥିରେ ଭୋକ ଦମନକାରୀ ଥାଏ, ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ଦିନସାରା କମ୍ କ୍ୟାଲୋରୀ ବ୍ୟବହାର କରିବାର ସମ୍ଭାବନା ଦେଇଥାଏ |
14 – ମାଂସପେଶୀ ଜନିତ ଉନ୍ନତି କରେ – ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜି ମାଂସପେଶୀରେ ମାଂସପେଶୀ ତିଆରି କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ | ହେମ୍ପରେ ନଅଟି ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ଆମିନୋ ଏସିଡ୍ ଥାଏ ଯାହା ମାନବ ଶରୀର ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଭାବରେ ଉତ୍ପନ୍ନ ହୁଏ ନାହିଁ | ଏହା ଏକ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରୋଟିନ୍ ବୋଲି ଏହା ପ୍ରମାଣିତ କରେ | ଏହା ମାଂସପେଶୀ ଏବଂ ଘନତାକୁ ମଜବୁତ କରେ, ନୂତନ ଟିସୁ ଗଠନକୁ ସକ୍ଷମ କରେ ଏବଂ ମାଂସପେଶୀକୁ ସ୍ୱର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ |
15 – ହରମୋନ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ଏବଂ ସନ୍ତୁଳନ – ଗଞ୍ଜେଇ ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଥାଇରଏଡ୍ ଗ୍ରନ୍ଥି ଏବଂ ଅଗ୍ନାଶୟ ଦ୍ଵାରା ନିର୍ଗତ ହର୍ମୋନ୍ଗୁଡ଼ିକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ କାରଣ ଏଥିରେ ଗାମା ଲିନୋଲେନିକ୍ ଏସିଡ୍ ଥାଏ | ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଏହା ହର୍ମୋନ୍ ଅସନ୍ତୁଳନର ଲକ୍ଷଣକୁ ମଧ୍ୟ ଚିକିତ୍ସା କରେ, ଯେଉଁଥିରେ ମୁଡ୍ ସୁଇଙ୍ଗ୍, ଚିନ୍ତା, ଉଦାସୀନତା ଏବଂ ମେନୋପାଜାଲ୍ ଲକ୍ଷଣ ମଧ୍ୟରେ ସୀମିତ ନୁହେଁ | ଏହା ହର୍ମୋନ୍ଗୁଡ଼ିକୁ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ ଯାହା ଭୋକକୁ ପ୍ରଭାବିତ କରିଥାଏ ଏବଂ ଫଳସ୍ୱରୂପ ଓଜନ ବଢାଇଥାଏ | ତେବେ ଏତିକି କହି ବିଦାୟ ନେଉଛୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜୟ ଜଗନ୍ନାଥ |
ଏହି ପୋଷ୍ଟ ଟି ପଢି କେମିତି ଲାଗିଲା ଆପଣ ମାନେ କମେଣ୍ଟ କରି ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ଜଣେଇବା ସହିତ ଆପଣ ଆମର ପୋଷ୍ଟ କୁ ଫ୍ରେଣ୍ଡ ସହିତ ସେୟାର କରି ଦେବେ ।