fruts

ଫଳରେ ଷ୍ଟିକର ଲାଗିଥିଲେ ଭୂଲରେ ମଧ୍ୟ ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ,ସତ୍ୟତା ଜାଣିଲେ ଚମକି ପଡ଼ିବେ |

HEALTH

ନମସ୍କାର ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ୱେବପୋର୍ଟାଲ ରେ ସ୍ୱାଗତ। ବନ୍ଧୁଗଣ ଅନେକ ଥର ଆପଣ ବଜାରରୁ ପନିପରିବା ସହିତ ଫଳ କିଣିଥିବେ। ଯଦି ଆପଣ ଟିକେ ଦେଖନ୍ତି, କିଛି ଫଳର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ନମ୍ବରଯୁକ୍ତ ଷ୍ଟିକର୍ ଥାଏ।ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଏହି ଷ୍ଟିକରଗୁଡିକ ଫଳ ଉପରେ କାହିଁକି, ଫଳ ଉପରେ ଥିବା ଷ୍ଟିକରର ଅର୍ଥ କ’ଣ? ହେଉଛି। ଯଦି ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି ନାହିଁ, ତେବେ ଆପଣ ଏହା ମଧ୍ୟ ଜାଣିବେ ଯେ ବାସ୍ତବରେ ଫଳଗୁଡିକର ଷ୍ଟିକରଗୁଡିକ ଫଳର ଗୁଣ ଦେଖାଏ, ଲୋକମାନେ କେବଳ ଭଲ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଫଳ ଖାଇଥାନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ଯଦି ଆପଣ ଭୁଲ ଫଳ ବାଛିଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ଫଳ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେବ। ମଧ୍ୟ କରିପାରିବେ।

fruu

ସୂଚନା ଯୋଗ୍ୟ ଯେ ଫଳଗୁଡିକରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ଷ୍ଟିକରରେ ମୂଲ୍ୟ, ସମାପ୍ତି ତାରିଖ ସହିତ ଏକ PLU କୋଡ୍ ଅଛି।ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅଙ୍କରୁ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା PLU କୋଡ୍ ର ଏକ ସଂଖ୍ୟା ଅଛି, ଯାହା ଦ୍ବାରା ଆପଣ ଜାଣିପାରିବେ ଯେ ଆପଣ କିଣୁଥିବା ଫଳ ପାରମ୍ପାରିକ ଉପାୟରେ ବଢୁଛି ନା ଏଥିରେ କୌଣସି ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ବ୍ୟବହୃତ ହୋଇଛି, ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଫଳର ଷ୍ଟିକର୍ ଏହାର ମତଲବ କଣ?

ଯଦି ଏକ ଫଳର ଷ୍ଟିକରରେ ଥିବା କୋଡ୍ 9 ଅଙ୍କରୁ ଆରମ୍ଭ ହୁଏ ଏବଂ ସଂଖ୍ୟା ପାଞ୍ଚ ଅଙ୍କ (ଉଦାହରଣ 90412) ତେବେ ଫଳଟି ଜୈବିକ ଉପାୟରେ ବଢ଼ିଥାଏ, ଏହି ଫଳ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହେବ। ଯଦି ଏକ ଫଳର ଷ୍ଟିକର କିମ୍ବା ଲେବଲ୍ 8 ଅଙ୍କରୁ ଆରମ୍ଭ ହୁଏ ଏବଂ ସଂଖ୍ୟା ପାଞ୍ଚ ଅଙ୍କ (ଉଦାହରଣ 80412), ତେବେ ଫଳର ଏକ ଜେନେଟିକ୍ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଅଛି।ଏହିପରି ଫଳଗୁଡ଼ିକ ଅଣ-ଜୈବିକ ଫଳ। ଯଦି ଫଳଗୁଡ଼ିକରେ କେବଳ ଚାରି ଅଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା (ଉଦାହରଣ 4026) ଥାଏ, ତେବେ ଏପରି ଫଳ କୀଟନାଶକ ଏବଂ ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ଦ୍ୱାରା ବଢ଼ିଥାଏ। ଏହି ଫଳଗୁଡ଼ିକ ଜୈବିକ ଫଳ ଅପେକ୍ଷା ଶସ୍ତା ଅଟେ।

frro

ଏଠାରେ ଆପଣଙ୍କୁ ଚାରି ଅଙ୍କ ବିଶିଷ୍ଟ ଫଳ କିଣିବାକୁ ପଡିବ ନାହିଁ କାରଣ ଏହି ଫଳଗୁଡ଼ିକରେ କୀଟନାଶକ ଏବଂ ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ।ଯଦି ଆପଣ ଏହିପରି ଫଳ ଖାଆନ୍ତି ତେବେ କର୍କଟ ପରି ଭୟଙ୍କର ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଅଛି, ତେଣୁ ଆପଣ କେବଳ ଖାଦ୍ୟରେ ଜୈବିକ ଭାବରେ ବଢୁଥିବା ଫଳଗୁଡ଼ିକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ଉଚିତ୍। ବର୍ତ୍ତମାନ ତୁମେ ନିଶ୍ଚୟ ଜାଣିବ ଫଳ ଉପରେ ଥିବା ଷ୍ଟିକରର ଅର୍ଥ କ’ଣ ଏବଂ ଆମେ କେବଳ ଜୈବିକ ଫଳ କିଣିବା ଉଚିତ୍।

ଆମେ ଆପଣ ମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସବୁବେଳେ ଓଡ଼ିଆ ଖବର,ଭାଇରଲ ନ୍ୟୁଜ, ଭଲ ଭଲ ରୋଚକ ତଥ୍ୟ,ସମାଚାର, ରାଶିଫଳ, ଜରୁରୀ ସୂଚନା,ରାଜନୀତି,କ୍ରୀଡ଼ା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ତଥ୍ୟ ଆଣିଥାଉ । ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ଲେଖା ପସନ୍ଦ ଆସେ ତେବେ ଆପଣ ଆମକୁ ଲାଇକ ଏବଂ ଫଲୋ କରନ୍ତୁ।ଏହାକୁ ସେୟାର୍ କରି ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଲୋକଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚାନ୍ତୁ,ଆପଣଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *