ନମସ୍କାର ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ୱେବପୋର୍ଟାଲରେ ସ୍ୱାଗତ, ବନ୍ଧୁଗଣ କଣ ଆପଣ ବାସୀ ରୁଟି ଖାଆନ୍ତି?ପ୍ରାୟତ ଦେଖାଯାଏ ଯେ ଲୋକଙ୍କ ଘରେ ଥିବା ବାସୀ ଖାଦ୍ୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ସେମାନେ ସେହି ଖାଦ୍ୟକୁ ଘରୁ ବାହାର କରି ପଶୁ ପକ୍ଷୀ ଙ୍କୁ ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତି କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଯଦି ଥଣ୍ଡା କ୍ଷୀରରେ ଭିଜାଇ ରଖାଯାଇଥିବା ବାସୀ ରୁଟି ଖାଆନ୍ତି ତେବେ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରାୟ ପ୍ରତିଦିନ ଥଣ୍ଡା କ୍ଷୀରରେ ବାସୀ ରୁଟି ଖାଆନ୍ତି ତେବେ ଆପଣ ଅମ୍ଳତା, ଗ୍ୟାସ୍, ରକ୍ତଚାପ ଏବଂ ମଧୁମେହ ଭଳି ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇପାରିବେ। ଚାପଟିରେ କମ୍ ଗ୍ଲାଇସେମିକ୍ ଇଣ୍ଡେକ୍ସ ଅଛି।
ଥଣ୍ଡା କ୍ଷୀର ରୁଟି ଆଇରନ୍ , କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, ଭିଟାମିନ୍ ବି ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ସହିତ ମିଶ୍ରିତ।ଗ୍ଲୁଟେନ୍ରେ ଆଲର୍ଜି ଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଜୋୱାର, ମିଲେଟ, ରାଗି ପରି ଅନ୍ୟ ଚଟାଣକୁ ବାଛି ପାରିବେ, ଯାହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ଅଟେ।ଅତି କମରେ 12 ଘଣ୍ଟାର ବ୍ୟବଧାନ ପରେ ମଧ୍ୟ ଯଦି ଆପଣ ତାଜା ରୁଟି ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହାର କୌଣସି ଓଲଟା ପ୍ରଭାବ କିମ୍ବା ଖରାପ ପ୍ରଭାବ ପଡ଼େ ନାହିଁ। ଯଦି ସକାଳେ ବାସୀ ରୁଟି ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।
ଯଦି ଏହା ଶୋଇବା ପୂର୍ବରୁ ଖାଆନ୍ତି, କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ଅମ୍ଳତା ଏବଂ ଫ୍ଲାଟୁଲେନ୍ସରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। ଯଦି ତୁମେ ବଦୁମାର ରୋଗୀ, ତେବେ ଏହା ତୁମ ପାଇଁ ଏକ ଔଷଧି ଠାରୁ କମ୍ ନୁହେଁ। ଏହା ଆପଣଙ୍କ ମଧୁମେହ ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରର ତାପମାତ୍ରା ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହେବ ଏବଂ ଶରୀର ମଧ୍ୟ ଆବଶ୍ୟକ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ପାଇବ।ଏହାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ, ଥଣ୍ଡା କ୍ଷୀରରେ ଥିବା ରୁଟି ଭିଜାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ 10-15 ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମିଶ୍ରଣରେ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଆପଣ ଏହାକୁ ଦିନର ଯେକୌଣସି ସମୟରେ ଖାଇପାରିବେ। ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ରୁଟି 15 ଘଣ୍ଟାରୁ ଅଧିକ ହେବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ ନଚେତ୍ ଏହା ଟାଣ ରବର ପରି ହୋଇଯିବ ଏବଂ ତା’ପରେ ଏହା ମଧ୍ୟ ସ୍ୱାଦ ଭଲ ଲାଗିବ ନାହିଁ।
ଆମେ ଆପଣ ମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସବୁବେଳେ ଓଡ଼ିଆ ଖବର,ଭାଇରଲ ନ୍ୟୁଜ, ଭଲ ଭଲ ରୋଚକ ତଥ୍ୟ,ସମାଚାର, ରାଶିଫଳ, ଜରୁରୀ ସୂଚନା,ରାଜନୀତି,କ୍ରୀଡ଼ା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ତଥ୍ୟ ଆଣିଥାଉ । ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ଲେଖା ପସନ୍ଦ ଆସେ ତେବେ ଆପଣ ଆମକୁ ଲାଇକ ଏବଂ ଫଲୋ କରନ୍ତୁ।ଏହାକୁ ସେୟାର୍ କରି ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଲୋକଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚାନ୍ତୁ,ଆପଣଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ।