ନମସ୍କାର ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ୱେବପୋର୍ଟାଲ ରେ ସ୍ୱାଗତ। ବନ୍ଧୁଗଣ ଶୀତ ଦିନେ ମିଳୁଥିବା ଶାଗ ପନି ପରିବା ଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରେ ଧନିଆପତ୍ର ଅନ୍ୟତମ। ଏହାର ବାସ୍ନା ଏବଂ ସ୍ୱାଦ ତରକାରୀ ର ସ୍ୱାଦ କୁ ବଢ଼ାଇଥାଏ।କଣ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି ଧନିଆ ପତ୍ରର ବହୁତ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ରହିଛି।ଧନିଆ ପତ୍ର, ପିମ୍ପଲ୍, ଈଂଫେସନ ଏବଂ ଶୁଖିଲା ଚର୍ମର ବହୁତ ଉପକାର କରିଥାଏ । ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ସକାଳେ ପାଣିରେ ଫୁଟାନ୍ତୁ, ସିଝାନ୍ତୁ ଏବଂ ତା’ପରେ ଖାଲି ପେଟରେ ପିଅନ୍ତୁ, ଏହା କିଡନୀ ପଥରି ସମସ୍ୟା ରୁ ସମସ୍ତ ପଥର ତରଲେଇ ବାହାର କରିବ। ଏହା କିଡନୀ କୁ ସଫା ରଖିବାରେ ସହାୟତା କରିଥାଏ। ଧନିଆ ପତ୍ର ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଠିକ୍ ରହିଥାଏ।ଏଗୁଡ଼ିକ ଯକୃତର କାର୍ଯ୍ୟ ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଧନିଆ ପତ୍ର ଉପକାରୀ। ଏହା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ।
ଧନିଆ ପତ୍ରରେ ମିଳୁଥିବା ଫାଇଟୋନ୍ୟୁଟ୍ରିଏଣ୍ଟଗୁଡିକ ମୂଳ କ୍ଷୟକ୍ଷତିର ସୁରକ୍ଷା ଯୋଗାଇଥାଏ।ଧନିଆ ପତ୍ରରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ଆଲଜାଇମର ରୋଗରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ପାଟିର କ୍ଷତକୁ ଭଲ କରିବାରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପ୍ରଭାବଶାଳୀ। ଧନିଆ ପତ୍ର ସ୍ନାୟୁ ପ୍ରଣାଳୀକୁ ସକ୍ରିୟ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।ଧନିଆ ପତ୍ର କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଉ ଥିବା ତତ୍ୱ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅହିତକର କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ କୁ କମାଇଥାଏ।ପ୍ରାୟତ ଆମେ ସମସ୍ତେ ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ପାଇଁ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ କାର୍ଯ୍ୟ ଜାରି ରଖୁ। ଏହିପରି, ଅନେକ ପ୍ରକାରର ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳ ଆମକୁ ସୁସ୍ଥ କରିଥାଏ ଏବଂ ସେଥିରେ ଶୀତ ଦିନିଆ ମିଳୁଥିବା ସବୁଜ ଧନିଆ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। କୁହାଯାଏ ଯେ ସବୁଜ ଧନିଆ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ବହୁତ ଲାଭ ହୋଇଥାଏ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ସେହି ସୁବିଧା ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ।
ଧନିଆ ପତ୍ରର ଉପକାରିତା : ଉତ୍ତମ ନିଦ୍ରା, ରକ୍ତ ଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ, ଶୁଷ୍କ ଚର୍ମ ରୁ ରକ୍ଷା, କିଡିନି ସମସ୍ୟା ରୁ ଆରାମ, ବଦ ହଜମି ରୁ ମୁକ୍ତି, ଛାତି ଜ୍ୱାଳା ରୁ ରକ୍ଷା, ପେଟ ସଫା ଗ୍ୟାସ ସମସ୍ୟା ଦୂର |
ଆମେ ଆପଣ ମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସବୁବେଳେ ଓଡ଼ିଆ ଖବର,ଭାଇରଲ ନ୍ୟୁଜ, ଭଲ ଭଲ ରୋଚକ ତଥ୍ୟ,ସମାଚାର, ରାଶିଫଳ, ଜରୁରୀ ସୂଚନା,ରାଜନୀତି,କ୍ରୀଡ଼ା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ତଥ୍ୟ ଆଣିଥାଉ । ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ଲେଖା ପସନ୍ଦ ଆସେ ତେବେ ଆପଣ ଆମକୁ ଲାଇକ ଏବଂ ଫଲୋ କରନ୍ତୁ।ଏହାକୁ ସେୟାର୍ କରି ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଲୋକଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚାନ୍ତୁ,ଆପଣଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ।