hart

ଏହି ଜିନିଷ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଜୀବନରେ ଆଦୌ ହେବ ନାହିଁ ହାର୍ଟ ଅଟାକ |

HEALTH

ନମସ୍କାର ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ୱେବପୋର୍ଟାଲ ରେ ସ୍ୱାଗତ। ବନ୍ଧୁଗଣ ଆମ ଶରୀରରେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ର ମାତ୍ରା ବୃଦ୍ଧି ହୃଦଘାତର ମୁଖ୍ୟ କାରଣ ଅଟେ। ଏହି କାରଣରୁ ଶରୀରର ସ୍ନାୟୁ ବନ୍ଦ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ସେହି କାରଣରୁ ବ୍ୟକ୍ତି ହୃଦଘାତରେ ପୀଡିତ ହୁଏ।ସେଥିପାଇଁ ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଶରୀର ସର୍ବଦା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖିବା ଉଚିତ୍। ନିମ୍ନ ଲିଖିତ, ଏହି ଲକ୍ଷଣଗୁଡ଼ିକ ସାଧାରଣତଃ ଯେତେବେଳେ ହୃଦଘାତ ହୁଏ,ତେବେ ଦେଖାଯାଏ |

harttt

ଝାଳ ଅଧିକ ବୋହିବା ଏବଂ ନିଶ୍ୱାସ ପ୍ରଶ୍ୱାସ, ଛାତି ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ କଷ୍ଟ, ହାତ, କାନ୍ଧରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା, ବାନ୍ତି, ଆଜି ଆମେ ଏପରି ଅନେକ ପଦକ୍ଷେପ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ, ଯାହାର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ କେବେବି ରହିବ ନାହିଁ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ହୃଦୟ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବ।ହଳଦୀ ଚାହା : ଆପଣ ଏହା ନିଶ୍ଚୟ ଜାଣିଥିବେ ହଳଦୀ ଚାହା ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଆମ ରକ୍ତ ପରିଷ୍କାର ହୁଏ। ଏହା ଆମର କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ ମଧ୍ୟ କମେଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଯଦି ଆପଣ ନିୟମିତ ହଳଦୀ ଚାହା ପିଅନ୍ତି ତେବେ ଆପଣଙ୍କ ହୃଦୟ ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ।

କଞ୍ଚା ରସୁଣ : କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବା ଆମ ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ପ୍ରଭାବକୁ ସଠିକ୍ କରିଥାଏ ଯଦି ଶରୀରର ଯେକୌଣସି ଶିରା ରକ୍ତ ପ୍ରବାହ ବନ୍ଦ ହୋଇଯାଏ, ଏହା ମଧ୍ୟ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଖୋଲାଯାଏ। ହୃଦରୋଗର ମୁଖ୍ୟ କାରଣ ହେଉଛି ହୃଦଘାତ, ତେଣୁ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଏହାକୁ କେବେବି ବନ୍ଦ କରିବାକୁ ଦେବ ନାହିଁ, ଯାହାଫଳରେ ଆପଣଙ୍କ ଜୀବନସାରା ହୃଦଘାତ ହେବ ନାହିଁ।

ଘିକୁଆଁରୀ: ଆମ ଶରୀରରୁ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଦୂର କରି ଆଲୋ ଭେରା କାମ କରେ, ଯାହା ଦ୍ବାରା ଆମର ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗ କେବେବି ନଥାଏ, ତେଣୁ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ୧୦୦ ଗ୍ରାମ ଆଲୋ ଭେରା ଖାଇବା ଉଚିତ୍। ଚିନାବାଦାମ: ଚିନାବାଦାମ ଏବଂ କାବୁଲି ବାଦାମ ଆମ ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ, ସେଥିପାଇଁ ଆମେ ମସୁର ଚିନି ମଧ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ୍, ଆପଣ ଏହାକୁ କ୍ଷୀରରେ ମିଶାଇ ଚିନାବାଦାମ ସହ ମଧ୍ୟ ଖାଇପାରିବେ ।

hart

ଧନିଆ: ଆମ ହୃଦୟ ପାଇଁ ଧନିଆକୁ ବହୁତ ଭଲ ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ଏହାର ନିୟମିତ ସେବନ ଦ୍ୱାରା ଶରୀରକୁ ହୃଦରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରାଯାଇପାରିବ। ବିନ୍ ମଞ୍ଜି : ବିନ ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା, ତୁମେ ତୁମର ସମଗ୍ର ଜୀବନରେ ହୃଦଘାତ ପାଇବ ନାହିଁ, ତେଣୁ ହୃଦୟ ରୋଗୀମାନେ ବଢ଼ିଥିବା ବିନ ମଞ୍ଜି ଭଜା ଖାଇବା ଆବଶ୍ୟକ। ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଏମିତି ଖବର ପ୍ରତିଦିନ ଆଣିଥାଉ।ଏହି ପୋଷ୍ଟ ଆପଣଙ୍କୁ କିପରି ଲାଗିଲା, ଦୟାକରି ତଳେ କମେଣ୍ଟ କରନ୍ତୁ। ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ନିଶ୍ଚୟ ସେୟାର୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହିଭଳି ଖବର ଜାଣିବା ପାଇଁ ଆମ ପେଜ୍ କୁ ଲାଇକ ଏବଂ ଫଲୋ କରିଦିଅନ୍ତୁ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *