ହେଲୋ ହାଏ,ନମସ୍କାର ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ୱେବପୋର୍ଟାଲରେ ସ୍ୱାଗତ। ଅସ୍ଥି ଶରୀରର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଙ୍ଗ, ଯାହା ଶରୀର ଏବଂ ମାଂସପେଶୀର ଆଧାର ଅଟେ। ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ନିତ୍ୟକର୍ମ ପାଇଁ, ହାଡ଼କୁ ମଜବୁତ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ମାନବ ଶରୀରର ସମସ୍ତ 206 ହାଡର ଭିନ୍ନ ଗୁରୁତ୍ୱ ରହିଛି । ହାଡ ଯୋଗୁଁ ମନୁଷ୍ୟର ଶରୀର ଠିଆ ହେବାକୁ ସକ୍ଷମ ହୁଏ। ହାଡ କ୍ୟାଲସିୟମ ବ୍ୟତୀତ ଅନେକ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥରେ ଗଠିତ।
ବେଳେବେଳେ ଖରାପ ଜୀବନଶୈଳୀ ଏବଂ ଖାଦ୍ୟପେୟ ହେତୁ, କିମ୍ବା ବାର୍ଦ୍ଧକ୍ୟ ବୟସରେ, ଏହି ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥଗୁଡ଼ିକ ଦୁର୍ବଳ ହେବାକୁ ଲାଗେ ଏବଂ ହାଡଗୁଡ଼ିକ ଦୁର୍ବଳ ହେବାକୁ ଲାଗେ। ଦୁର୍ବଳ ହାଡକୁ ଡାକ୍ତରୀ ଭାଷାରେ ଅଷ୍ଟିଓପୋରୋସିସ୍ କୁହାଯାଏ। ଆଜିକାଲି କେବଳ ବୃଦ୍ଧ ନୁହଁନ୍ତି ଶିଶୁ ଏବଂ ଯୁବକମାନେ ମଧ୍ୟ ହାଡ ସହ ଜଡିତ ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଛନ୍ତି।
ଶରୀରର ହାଡ ଏବଂ ମାଂସପେଶୀକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ରଖିବା ପାଇଁ କେବଳ କ୍ୟାଲସିୟମରେ ଭରପୂର ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ, ବରଂ ଶରୀରରେ ଉପସ୍ଥିତ ହାଡ, ମାଂସପେଶୀ ଏବଂ କ୍ୟାଲସିୟମର କ୍ଷତି ଘଟାଉଥିବା ଜିନିଷଠାରୁ ମଧ୍ୟ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ୍। ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥର ନିୟମିତ ଏବଂ ଅତ୍ୟଧିକ ଗ୍ରହଣ ହେତୁ ହାଡର କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଅଦୃଶ୍ୟ ହେବାକୁ ଲାଗେ।ଏହି ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକର ଅତ୍ୟଧିକ ସେବନ ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ କ୍ୟାଲସିୟମ ହରାଇଥାଏ। ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ; ଅବଶ୍ୟ, ସବୁଜ ପତ୍ରଯୁକ୍ତ ପନିପରିବାରେ ଅଧିକ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଥାଏ, କିନ୍ତୁ ଶାଗ, ବିଟ୍ ଏବଂ ଲେମ୍ବୁରେ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଅକ୍ସାଲେଟ୍ ଥାଏ, ଯାହା କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଅବଶୋଷଣକୁ ପ୍ରଭାବିତ କରିଥାଏ।ଏହି କାରଣରୁ ଆପଣ ପାଳଙ୍ଗ ପରି ପନିପରିବା ଅଧିକ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ ।
ଲୁଣ : ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମଧ୍ୟ ଆମ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଥାଏ। ତେଣୁ ଖାଦ୍ୟ ସହିତ କମ ଲୁଣ ଖାଇବା ଉଚିତ। ଖଟା ; ଅଧିକ ଖଟା ଜିନିଷ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମଧ୍ୟ ଆମ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଥାଏ। ତେଣୁ ଅଧିକ ଆଚାର,ଆମ୍ବ,ଲେମ୍ବୁ ଇତ୍ୟାଦି ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ। ଚାହା ; ଦୈନଦିନ ଚାହା ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରର କ୍ୟାଲସିୟମ ସ୍ତର ଲୋପ ପାଇବାରେ ଲାଗିବ।ଚା ସବୁଦିନ ପିଉଥିବା ଲୋକ ମାନଙ୍କ ଆଣ୍ଠୁ ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା ହୋଇଥାଏ।
ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଏମିତି ଖବର ପ୍ରତିଦିନ ଆଣିଥାଉ।ଏହି ପୋଷ୍ଟ ଆପଣଙ୍କୁ କିପରି ଲାଗିଲା, ଦୟାକରି ତଳେ କମେଣ୍ଟ କରନ୍ତୁ। ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ନିଶ୍ଚୟ ସେୟାର୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହିଭଳି ଖବର ଜାଣିବା ପାଇଁ ଆମ ପେଜ୍ କୁ ଲାଇକ ଏବଂ ଫଲୋ କରିଦିଅନ୍ତୁ।