cancer

କ୍ୟାନସର ନହେବା ପାଇଁ ଖାଆନ୍ତୁ ଏହି ୮ଟି ଜିନିଷ,ଛୁଇଁ ପାରିବ ନାହିଁ କୌଣସି ବଡ଼ ରୋଗ |

HEALTH

ନମସ୍କାର ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ୱେବପୋର୍ଟାଲରେ ସ୍ୱାଗତ। ବନ୍ଧୁଗଣ, ଆପଣ ସମସ୍ତେ ଜାଣନ୍ତି ଯେ ପ୍ରତିବର୍ଷ 4 ଫେବୃଆରୀରେ ‘ବିଶ୍ୱ କର୍କଟ ଦିବସ’ ପାଳନ କରାଯାଏ ।ଏହି ଦିନ ପାଳନ କରିବାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଉଛି ଲୋକଙ୍କୁ କର୍କଟ ରୋଗ ବିଷୟରେ ଅବଗତ କରାଇବା।କୌଣସି ଔଷଧ, ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ପାନୀୟ ଏହି କର୍କଟ ରୋଗକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ରୂପେ ରୋକି ପାରିବ ନାହିଁ, କିନ୍ତୁ କିଛି ଖାଦ୍ୟରେ କର୍କଟ ବିରୋଧୀ ଉପାଦାନ ରହିଥାଏ ଏବଂ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କର୍କଟ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା କମିଯାଏ।

can
ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହି ଖାଦ୍ୟ ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକ କଣ – ଅନେକ ରଙ୍ଗୀନ ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା- ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା କର୍କଟ ସହିତ ଲଢ଼ିବାରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ବିବେଚନା କରାଯାଏ।ବିଭିନ୍ନ ଏବଂ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ବିଭିନ୍ନ ରଙ୍ଗୀନ ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବାରେ ମିଳିଥାଏ ।ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ସମସ୍ତ ପ୍ରକାର କର୍କଟ ରୋଗର ସମ୍ଭାବନାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଗାଢ଼ ଲାଲ, ସବୁଜ ଏବଂ କମଳା ପନିପରିବା ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ କରନ୍ତୁ।

ଫୋଲେଟ୍ ଆଇଟମ୍- ଫୋଲେଟ୍ ହେଉଛି ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭିଟାମିନ୍ ବି ଯାହା କୋଲନ୍, ରେକ୍ଟାଲ୍ ଏବଂ ସ୍ତ-ନ କର୍କଟରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ। ଆପଣ ଜଳଖିଆରେ ଯଥାସମ୍ଭବ ଫୋଲେଟ୍ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ କରନ୍ତୁ। ଫୋଲେଟର ପରିମାଣ ବଢାଇବାକୁ କମଳା ରସ, ତରଭୁଜ ଏବଂ ଷ୍ଟ୍ରବେରି ଖାଆନ୍ତୁ।ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଅଣ୍ଡା, ବିନ୍ସ, ସୂର୍ଯ୍ୟମୁଖୀ ମଞ୍ଜି ଏବଂ ଶାଗୁଣା ମଧ୍ୟ ଫୋଲେଟର ବହୁତ ଭଲ ଉତ୍ସ।

ଟମାଟୋ- ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁଯାୟୀ, ଟମାଟୋରେ ମିଳୁଥିବା ଲାଇକୋପିନ୍ ପ୍ରୋଷ୍ଟେଟରୁ ଅନେକ ପ୍ରକାରର କର୍କଟ ରୋଗକୁ ରୋକିଥାଏ।ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଟମାଟୋରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରସ, ସସ୍ କିମ୍ବା ପେଷ୍ଟ ଭଳି ପ୍ରକ୍ରିୟାକୃତ ଖାଦ୍ୟ କର୍କଟ ରୋଗର ମୁକାବିଲା କରିବାର କ୍ଷମତା ବଢାଇଥାଏ।

ଗ୍ରୀନ୍ ଟି – ଗ୍ରୀନ୍ ଟି କର୍କଟ ରୋଗ ସହିତ ଲଢ଼ିବାରେ ବହୁତ ସାହାଯ୍ୟକାରୀ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ଅଧ୍ୟୟନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ଗ୍ରୀନ୍ ଟି କୋଲନ୍, ଯକୃତ, ସ୍ତନ ଏବଂ ପ୍ରୋଷ୍ଟେଟ୍ କୋଷର କର୍କଟରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ। ଫୁସଫୁସ ଟିସୁ ଏବଂ ଚର୍ମ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଏହାର ଭଲ ପ୍ରଭାବ ପଡିଥାଏ। ଗ୍ରୀନ୍ ଟି ବ୍ଲାଡର୍ ମଧ୍ୟ ପେଟ ଏବଂ ଅଗ୍ନାଶୟ କର୍କଟ ରୋଗର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିଥାଏ।

cancerrr
ଅଙ୍ଗୁର – ଅଙ୍ଗୁର ଏବଂ ଏହାର ରସରେ ରେସଭାଟ୍ରୋଲ୍ ନାମକ ଏକ ଯୌଗିକ ଥାଏ। ରେସଭେରାଟ୍ରୋଲରେ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ରହିଛି। ରିଜଭେରାଟ୍ରୋଲ୍ କର୍କଟ ଦ୍ବାରା ହେଉଥିବା କ୍ଷତିରୁ କୋଷଗୁଡ଼ିକୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ। ଜଳ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ତରଳ ପଦାର୍ଥ- ଜଳ କେବଳ ଶୋଷ ମେଣ୍ଟାଏ ନାହିଁ, ବରଂ ଏହା ବ୍ଲାଡର କର୍କଟକୁ ମଧ୍ୟ ରୋକିଥାଏ। ଖାଦ୍ୟରେ ତରଳ ପଦାର୍ଥର ପରିମାଣ ଅଧିକ ପରିସ୍ରା ସୃଷ୍ଟି କରେ ଏବଂ ଏହି କାରଣରୁ, ବ୍ଲାଡର ସର୍ବଦା ସଫା ରହିଥାଏ, ଯାହା କର୍କଟ ରୋଗର ସମ୍ଭାବନାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ।

ରାଜମା- ରାଜମା ଡାଲିର କର୍କଟ ବିରୋଧୀ ଗୁଣ ରହିଛି।ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଅନେକ ଉପକାରୀ ଫାଇଟୋକେମିକାଲ୍ସ ଅଛି, ଯାହା ସେହି କୋଷଗୁଡ଼ିକୁ କର୍କଟ ରୋଗର କ୍ଷତିରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ। ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁଯାୟୀ, ରାଜମା ରେ ମିଳୁଥିବା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଟ୍ୟୁମର ବଢ଼ିବାକୁ ରୋକିଥାଏ। କୋବି- ଫୁଲ କୋବି ବନ୍ଧା କୋବି ଉଭୟ ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭକାରୀ ଅଟେ।ଏହି କୋବିରେ ଏପରି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ ଯାହା ଶରୀରକୁ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାର କର୍କଟରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ହାଲୁକା ଭାଜିବା କିମ୍ବା ସାଲାଡ ପରି ଖାଦ୍ୟରେ ମିଶାଇ ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଖାଇପାରିବେ।

ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଏମିତି ଖବର ପ୍ରତିଦିନ ଆଣିଥାଉ।ଏହି ପୋଷ୍ଟ ଆପଣଙ୍କୁ କିପରି ଲାଗିଲା, ଦୟାକରି ତଳେ କମେଣ୍ଟ କରନ୍ତୁ। ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ନିଶ୍ଚୟ ସେୟାର୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହିଭଳି ଖବର ଜାଣିବା ପାଇଁ ଆମ ପେଜ୍ କୁ ଲାଇକ ଏବଂ ଫଲୋ କରିଦିଅନ୍ତୁ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *