ହେଲୋ,ହାଏ,ନମସ୍କାର ବନ୍ଧୁଗଣ, ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ୱେବପୋର୍ଟାଲ ରେ ସ୍ୱାଗତ। ବନ୍ଧୁଗଣ,ଆଜିକାଲି ଲୋକମାନେ କଫି କୁ ବହୁତ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ବିଶ୍ୱ ର ଅନେକ ଲୋକମାନେ ଏକ କପ୍ ଗରମ କଫିରୁ ଦିନ ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି। କିଛି ଲୋକ ଏହାକୁ ପିଇ ସତେଜତା ଏବଂ ଶକ୍ତି ଅନୁଭବ କରୁଥିବାବେଳେ କିଛି ଲୋକ ଏହାର ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ସ୍ବାଦ ହେତୁ ଏହାକୁ ପିଅନ୍ତି। ଆମେ ପ୍ରାୟତଃ ଦେଖିଛୁ ଯେ ଅଫିସରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ସମୟରେ କିମ୍ବା ନିରନ୍ତର ଅଧ୍ୟୟନ କରିବା ସମୟରେ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ବହୁ ପରିମାଣର କଫି ପିଇଥାନ୍ତି ।ବାସ୍ତବରେ, କଫିରେ କଫିନ୍ ପରିମାଣ ହେତୁ ଏହା ନିଦ୍ରାର କାରଣ ହୋଇଥାଏ, ତେଣୁ ଏହା ଏକ ଗମ୍ଭୀର କାର୍ଯ୍ୟ ହେଉ କିମ୍ବା ଅଫିସ୍ ସମୟ, ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ କଫି ଖାଇବା ଜରୁରୀ ଅଟେ ଏବଂ ସାଧାରଣତଃ ଲୋକମାନେ ପିଇବେ ।
କଫି ହେଉଛି ଏକ କୋକ ଗଛର ମଞ୍ଜି ଯାହା ଏକ ଦୀର୍ଘ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଅତିକ୍ରମ କରିବା ପରେ ବ୍ୟବହାର ଯୋଗ୍ୟ ହୋଇଯାଏ।ଏଥିରେ କ୍ୟାଫେନ୍, ରିଫ୍ଲାଭିନ୍ (ଭିଟାମିନ୍ ବି 2), ପ୍ୟାଣ୍ଟୋଥେନିକ୍ ଏସିଡ୍ (ଭିଟାମିନ୍ ବି 5), ମାଙ୍ଗାନିଜ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଏବଂ ନିୟାସିନ୍ ମଧ୍ୟ ଥାଏ।
ଯଦି କଫି ସଠିକ୍ ପରିମାଣରେ ନିଆଯାଏ ତେବେ ଏହାର ଅନେକ ଲାଭ ହୋଇପାରେ। ଏହା ଯକୃତକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖେ, ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରେ। କିନ୍ତୁ ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ଏଥିରେ ଅଭ୍ୟସ୍ତ ହୋଇଯାଆନ୍ତି ଏବଂ ଏହାର ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ଖାଇବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି, ସେତେବେଳେ ଏହା ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗର କାରଣ ହୋଇଯାଏ। ଏଠାରେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଫି ହେତୁ କ୍ଷତି ବିଷୟରେ କହୁଛୁ।
କଫିର ଅତ୍ୟଧିକ ସେବନ ନିଦ୍ରାହୀନତା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ।ବହୁ ପରିମାଣର କଫି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ନିଦ୍ରା କିମ୍ବା ଅନିଦ୍ରା ହୁଏ।କଫିରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିବା କଫିନ୍ ଆପଣଙ୍କ ମସ୍ତିଷ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଉତ୍ସାହକାରୀ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କୁ ଶୋଇବାକୁ ଅସମର୍ଥ କରିଥାଏ।ସଠିକ୍ ନିଦ ହେତୁ ତୁମର ପ୍ରକୃତି ମଧ୍ୟ କ୍ରୋଧିତ ହୁଏ। କଫି ହୃଦସ୍ପନ୍ଦନ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ମୁଖ୍ୟ କାରଣ ହୋଇପାରେ। କଫିନ୍ ଆପଣଙ୍କୁ ସଜାଗ ଏବଂ ଧ୍ୟାନ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ, କିନ୍ତୁ ଅତ୍ୟଧିକ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କୁ ଅନିୟନ୍ତ୍ରିତ ଚିନ୍ତା କିମ୍ବା ନର୍ଭସେସ୍ ହୋଇଥାଏ।ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ଅଧିକ କଫି ପିଇବାରେ ଅଭ୍ୟସ୍ତ ହୁଅନ୍ତି, ତେବେ ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ ନ ପାଆନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଚିନ୍ତିତ ଏବଂ ଚିନ୍ତିତ ଅନୁଭବ କରିବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି।
କଫି ପିଇବା ଦ୍ବାରା ଆପଣଙ୍କୁ ବାରମ୍ବାର ପରିସ୍ରା ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ।ବହୁ ପରିମାଣରେ କ୍ୟାଫେନ୍ ଆପଣଙ୍କ କିଡନୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ କ୍ଷତିକାରକ।ଏହା କିଡନୀ ବିସ୍ତାର ହେବାର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ ବଢାଇଥାଏ। ଏକ ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁଯାୟୀ, କଫିରେ ଥିବା ଅକ୍ସାଲେଟ୍ ରକ୍ତରେ ଥିବା କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ସହିତ ମିଶି କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଅକ୍ସାଲେଟ୍ ସୃଷ୍ଟି କରେ ଯାହା କିଡନୀ ପଥରର ମୁଖ୍ୟ କାରଣ ଅଟେ। ଅଧିକ କଫି ପିଇବା ମଧ୍ୟ ଆପଣଙ୍କ ହାଡର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ।ଏହା ହାଡଗୁଡିକ ରେ ଫ୍ରାକଚର ଏବଂ ଅଷ୍ଟିଓପୋରୋସିସ୍ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢାଇଥାଏ। ଅଧିକ କଫିନ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ ମଧ୍ୟ ପତଳା ହୋଇଯାଏ।ତେଣୁ ବହୁତ କମ କଫି ପିଇବା ଉଚିତ।
ଆଶା କରୁଛୁ କି ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି ଖବର ପସନ୍ଦ ଆସିଥିବ।ତେବେ ବନ୍ଧୁଗଣ ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଆମର ଏହି ପୋଷ୍ଟ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ ତେବେ ଏହାକୁ ଲାଇକ ସେୟାର୍ କରିବା ପାଇଁ ଆଦୌ ଭୁଲନ୍ତୁ ନାହିଁ।ଏଭଳି ଅଧିକ ଖବର ପାଇଁ ଆମ ପେଜ୍ କୁ ଲାଇକ କରନ୍ତୁ।