ନମସ୍କାର ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣଂକୁ ଆମ ୱେବପୋର୍ଟାଲ ରେ ସ୍ୱାଗତ। ବନ୍ଧୁଗଣ ,ଆପଣ କଣ ଜାଣନ୍ତି କଦଳୀ ଖାଇବାର ଫାଇଦା ବିଷୟରେ। କଦଳୀ ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଉପକାରୀ ହୋଇଥାଏ। ପ୍ରତିଦିନ କଦଳୀ ଖାଉଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ କେବେ ମଧ୍ୟ ଆଇରନ୍ ର ଅଭାବ ଦେଖାଦିଏ ନାହିଁ।ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କଦଳୀ ଖାଇବାର ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଲାଭ ବିଷୟରେ।
କଫ ଏବଂ ଆଜମା: ଏକ ଚୋପା ସହିତ ଏକ ପାଚିଲା କଦଳୀକୁ ଖଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଚୋପା କୁ ବାହାର କରି କଦଳୀକୁ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟିଦିଅ। ଏଥିରେ 15 ଟି ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ କରି ଆଜମା ରୋଗୀଙ୍କୁ ଦିଅନ୍ତୁ, ଏହା ଆଜ୍ମା ସମସ୍ୟାରେ ଲାଭଦାୟକ ହେବ।
ଚର୍ମ ଜଳିଯିବା; ଯଦି ରାନ୍ଧିବା ସମୟରେ କିମ୍ବା ଅନ୍ୟ କୌଣସି କାରଣରୁ ଚର୍ମ ଜଳିଯାଏ, ତେବେ ସେହି ସ୍ଥାନରେ କଦଳୀ ଲଗାଇବା ଦ୍ୱାରା ଜଳିବା ଅନୁଭବ ହୁଏ। ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା: ବନ୍ଧାକୋବିରେ ମିଳୁଥିବା ଫାଇବର ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଠିକ୍ ରଖେ। ସଠିକ୍ ହଜମ ହେବାର ଫଳାଫଳ ହେଉଛି ଆପଣ ସମସ୍ତ ରୋଗରୁ ଦୂରରେ ରୁହନ୍ତୁ। ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ କଦଳୀ ଖାଆନ୍ତି ତେବେ ଆପଣଙ୍କ ହଜମ ଭଲ ହେବ।ଏହା ପାଚନ ତନ୍ତ୍ର କୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ।
ପାଟି ଘା : ଉଭୟ ପାଟି ଏବଂ ପେଟର ଅଲସର ବା ଘା ରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଁ କଦଳୀ ଖାଦ୍ୟ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ। କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ: କଦଳୀ ପେଟରେ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ। ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ଶୋଇବା ସମୟରେ କ୍ଷୀର ସହିତ ଭୁସି କିମ୍ବା କ୍ଷୀର ଖାଇବା ଉଚିତ୍। ଏହା କରିବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ପେଟରେ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଏବଂ ଗ୍ୟାସ୍ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବେ।ଥଣ୍ଡା ହୋଇଥିଲେ କଦଳୀ ଅଧିକ ସେବନ କରିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ।
ଲୁଜ ମୋସନ ; ଅଧିକ ଝାଡ଼ା ହେଉଥିଲେ ତୁରନ୍ତ ଭଲ ହେବା ପାଇଁ ପ୍ରତି ଅଧ ଘଣ୍ଟାରେ ଗୋଟିଏ ଗୋଟିଏ କଦଳୀ ୫ ଟି ଖାଆନ୍ତୁ କିଛି ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଝାଡ଼ା ସାଧାରଣ ହୋଇଯିବ।ଲୁଜ ମୋସନ ସମସ୍ୟା ରହିବ ନାହିଁ। କଦଳୀ ଖାଇବା ଶରୀର ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଭିଟାମିନ୍-ଏ, ଭିଟାମିନ୍-ବି ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ପ୍ରଚୁର ଶକ୍ତି ଯୋଗାଏ।ଏଥି ସହିତ କିଛି ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ଭୁଲ ଧାରଣା ଅଛି ଯେ କଦଳୀ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ବ୍ୟକ୍ତି ମୋଟା ହୋଇଯାଏ।
ଆମେ ଆପଣ ମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସବୁବେଳେ ଓଡ଼ିଆ ଖବର,ଭାଇରଲ ନ୍ୟୁଜ, ଭଲ ଭଲ ରୋଚକ ତଥ୍ୟ,ସମାଚାର, ରାଶିଫଳ, ଜରୁରୀ ସୂଚନା,ରାଜନୀତି,କ୍ରୀଡ଼ା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ତଥ୍ୟ ଆଣିଥାଉ । ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ଲେଖା ପସନ୍ଦ ଆସେ ତେବେ ଆପଣ ଆମକୁ ଲାଇକ ଏବଂ ଫଲୋ କରନ୍ତୁ।ଏହାକୁ ସେୟାର୍ କରି ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଲୋକଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚାନ୍ତୁ,ଆପଣଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ।