kar

କରଭଙ୍ଗା ଖାଇବାର ଫାଇଦା ବିଷୟରେ ଜାଣିଲେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହୋଇଯିବେ ଆପଣ |

HEALTH

ନମସ୍କାର ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ୱେବପୋର୍ଟାଲ ରେ ସ୍ୱାଗତ। ବନ୍ଧୁଗଣ, ଯଦି ଆପଣ ଗାଁରେ ଥାଆନ୍ତି ତେବେ ଆପଣ ଏହି ଆର୍ଟିକିଲ୍ ପଢ଼ିବା ପୂର୍ବରୁ କରଭଙ୍ଗା ନିଶ୍ଚିତ ଖାଇଥିବେ । ଗ୍ରାମଗୁଡିକର ଜନସଂଖ୍ୟା ପ୍ରକୃତିର ନିକଟତର । ତେଣୁ, ସେମାନେ ଆୟୁର୍ବେଦିକ ଔଷଧଗୁଡ଼ିକର ସଠିକ ବ୍ୟବହାର ମଧ୍ୟ ଜାଣିଛନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ସହରର ଜନସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ଗଛ ସଂଖ୍ୟା କମ।

କରଭଙ୍ଗା ନାମ ଶୁଣିବା ପରେ, ପାଟିରେ ଜଳ ଆସେ। ଦାନ୍ତଗୁଡ଼ିକ ଖଟା ପରି ମନେହୁଏ। କରଭଙ୍ଗା ଆୟୁର୍ବେଦରେ ବ୍ୟବହୃତ ଅଛି ।ଏହା ଶରୀରର ଅନେକ ରୋଗ ଅସୁବିଧା ଦୂର କରିଥାଏ। ଏହାକୁ ଖାଇବାର ଲାଭ କ’ଣ, ଏହାର ଲାଭ ଏବଂ କ୍ଷତି କ’ଣ? ଏ ବିଷୟରେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା। ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରଥମେ ଏହି ଫଳ ଖାଇଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହାର ନାମ ଶୁଣିବା ମାତ୍ରେ ପାଟିରେ ପାଣି ଆସିଯିବ। ତେବେ ଆମେ ଏହା ବିଷୟରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସୂଚନା ଦେବୁ।

karr

କରଭଙ୍ଗା ରେ ଥିବା ଉପାଦାନ ; ପ୍ରୋଟିନ୍, କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍, ଭିଟାମିନ୍ A, ଆଇରନ୍, ସୋଡିୟମ୍, କ୍ୟାଲୋରୀ, ଫାଇବର, ସୁଗାର
# କରଭଙ୍ଗା ଖାଇବାର ଫାଇଦା : —- କେଶ ବୃଦ୍ଧି ରେ ସାହାଯ୍ୟ; କରଭଙ୍ଗା କେଶ କେଶ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଭଲ।ଜିଙ୍କ ଏବଂ ଭିଟାମିନ୍ ବି କାମରେ ମିଳିଥାଏ। ଉଭୟ ଗୁଣଗୁଡ଼ିକ କେଶର ବିକାଶ ପାଇଁ ଭଲ। ତେଣୁ କାମ ଖାଇବା ସମୟରେ, କେଶର ସମସ୍ୟା ଏକ ସମସ୍ୟା ହୋଇଯାଏ। ଭିଟାମିନ୍ ବି ଗ୍ରୁପ୍ ର ଖାଦ୍ୟ କେଶ ପାଇଁ ଭଲ। ଜୀବନସୈଳୀ ପରିବର୍ତ୍ତନ ହେତୁ କେଶରେ ଅନେକ ସମସ୍ୟା ଅଛି। ଏହି ସମସ୍ତ ସମସ୍ୟା କାର୍ଯ୍ୟରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବ।

କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ : ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଖାଦ୍ୟ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ହଜମ ହୋଇନାହିଁ ତେବେ ଏହି ଋତୁରେ ଅନେକ ପେଟ ବ୍ୟାଘାତ ଅଛି। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟ ଏହି ସମସ୍ତ ବ୍ୟାଧି ଅପସାରଣ କରେ। କାର୍ଯ୍ୟରେ ଫାଇବର ହେଉଛି ପ୍ରଚୁର। ଏହା ଫାଇବର ହଜିବରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।ଅନ୍ୟ ପେଟ ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବା ସହିତ।

ହେମୋରହୋଡସ୍ ; ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ଲୋକମାନେ ହେମୋରୋଇଡ୍ ହେବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି। ତେବେ, ବାନ୍ତି,ଝାଡ଼ା ଭଳି ଅସୁବିଧା ମଧ୍ୟ ଆବଶ୍ୟକ। ଏହି ସମସ୍ତ ସମସ୍ୟା କାର୍ଯ୍ୟର ବ୍ୟବହାରଠାରୁ କମ୍ ଅଟେ। କାର୍ଯ୍ୟ କୌଣସି ଫର୍ମରେ ଖାଇହେବ। ଯଦି ତୁମେ ଚାହଁ, କାର୍ଯ୍ୟର ଫଳ କାଟି ଟିକିଏ ଲୁଣ ଖାଅ, ଚିଲି ଖାଅ। କିମ୍ବା ସକାଳେ କିମ୍ବା ସକାଳେ ଜଳଖିଆ ସହିତ ସାଲାଡ ପରି ଖାଇପାରେ। କିନ୍ତୁ ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ 100 ରୁ କମ୍ ଗ୍ରାମ ଖାଏ ନାହିଁ।

ଶ୍ୱାସ ରୋଗ ଦୂର ହୁଏ ; କରଭଙ୍ଗା ରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଏ ଏହି ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଗାରୀ ଆଜମା ଇତ୍ୟାଦି ଶ୍ୱାସକ୍ରିୟା ସମସ୍ୟା ପରି ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଯେଉଁମାନେ ସମ୍ମାନିତ ରୋଗ ଦିନରେ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ୍।

ଥକାପଣ ଦୂର କରେ ; କରଭଙ୍ଗା ରେ ବହୁତ ପୁଷ୍ଟିକର ଅଛି ଯାହା ଜ୍ୱର ପରି ବହୁ ଦୂରତା ଥାଏ। ତେଣୁ, ଶରୀରରେ ଦୁର୍ବଳତା ମଧ୍ୟ ଫିକ୍ସ କରେ କୌଣସି କାରଣରୁ ଦୁର୍ବଳତା ଆସିପାରେ। କିନ୍ତୁ କାର୍ଯ୍ୟର ଫଳ ଖାଇ, ଏହା ଛାଡିଦେଲା। ଏହାର ସ୍ୱାଦ ଉଭୟ ଖଟା ଏବଂ ମିଠା ଅଟେ ।କଞ୍ଚା ଯେତେବେଳେ କଞ୍ଚା ଥାଆନ୍ତି ଏବଂ ଏହା ମିଠା ।କରଭଙ୍ଗା ଆପଣଙ୍କ ଭିତରେ ଶକ୍ତି ପୂରଣ କରେ ।

karmanga

ଓଜନ ହ୍ରାସରେ ଲାଭଦାୟକ ; କରଭଙ୍ଗା ରେ ଫାଇବର ମିଳିଥାଏ। ଫାଇବର ମୋତେ ଧୀରେ ଧୀରେ ଅସ୍ୱୀକାର କରେ।ଯେତେବେଳେ ଖାଦ୍ୟ ଧୀରେ ଧୀରେ ହଜମ ହୁଏ, ତୁମେ ଶୀଘ୍ର ଭୋକିଲା ଅନୁଭବ କରିବ ନାହିଁ।ଏହି ବିଷୟରେ, କାର୍ଯ୍ୟ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।

ଅସ୍ଥି ରୋଗ ; ହାଡ ରୋଗ ବଢୁଥିବା ବୟସ ସହିତ ମଧ୍ୟ ବଢେ। ଏହି ରୋଗଗୁଡିକର ସୁରକ୍ଷା କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟ ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକ। ବାସ୍ତବରେ, ଯେପରିକି କ୍ୟାଲସିୟମ, ଫସଫରସ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଏବଂ ଜିଙ୍କ ଏଥିରେ ଅଧିକ ଥାଏ। ଯାହା ହାଡକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖେ ।ଏହି ସମସ୍ତ ଗୁଣଗୁଡିକ ଶରୀରର ଗଣ୍ଠି ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ।

ତେବେ ବନ୍ଧୁଗଣ ଆମେ ଆଶା କରୁଅଛୁ ଯେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି ପୋଷ୍ଟ ଟି ପସନ୍ଦ ଆସିଥିବ। ତେବେ ଏହାକୁ ସେୟାର୍ କରି ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଲୋକଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚାଇବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରନ୍ତୁ।ଏଭଳି ଅଧିକ ସୂଚନା ପାଇଁ ଆମକୁ ଲାଇକ ଏବଂ ଫଲୋ ନିଶ୍ଚିତ କରନ୍ତୁ।ଧନ୍ୟବାଦ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *