ଆପଣ ପାନ ଖାଉଛନ୍ତି କି? ଯଦି ନା, ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ପାନ ଖାଇବା ବିଷୟରେ କିଛି କହୁନାହୁଁ, କିନ୍ତୁ ଯଦି ଆପଣ ଏକ ପାନ ଖାଉଥିବେ ଅଜାଣତରେ ପାନ ସହିତ ଚୂନ ମଧ୍ୟ ଖାଅନ୍ତି। ଏହା ଜାଣିବା ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ହୋଇପାରେ ଯେ ଚୂନ କେବଳ ସ୍ୱାଦ ପାଇଁ ଖିଆଯାଏ କିନ୍ତୁ ଆମର ଆୟୁର୍ବେଦ ଚୂନକୁ ବହୁତ ଦକ୍ଷ ଔଷଧି ଭାବରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛି।
ପ୍ରକୃତରେ, ଚୂନ ସର୍ବୋତ୍ତମ କ୍ୟାଲସିୟମ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଇଛି। ଏହା ମଧ୍ୟ ଆମ ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଅଭାବକୁ ବାହାର କରେ। ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଅଭାବ ହେତୁ ମାଂସପେଶୀ ଏବଂ ହାଡ ରୋଗ ଅଛି। ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଅଭାବରୁ ଅନେକ ବ୍ୟାଧି ହୋଇଥାଏ। କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଅଭାବ ହାଡ ସହିତ ଅନେକ ରକ୍ତ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ। ଡାକ୍ତରମାନେ ବିଶ୍ୱାସ କରନ୍ତି ଯେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ମଧ୍ୟ କଫର ଏକ ରୋଗ।
ଗର୍ଭାବସ୍ଥାରେ, ଚୂନ ବ୍ୟବହାର ଉଭୟ ପିଲା ଏବଂ ମା ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ପ୍ରମାଣ କରେ। ଆସନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବା ଯେ କୌଣସି ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳା କ୍ୟାଲସିୟମର ଏକ ବିଶେଷ ଆବଶ୍ୟକତା ଥାଏ। ଚୂନ କ୍ୟାଲସିୟମର ସର୍ବୋତ୍ତମ ଉତ୍ସ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ଏଥିପାଇଁ ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳା ଏହିପରି ଚୂନ ଖାଇବା ଉଚିତ୍। ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳା ଖାଇବା ପାଇଁ ଏକ ଗ୍ଲାସ୍ ଡାଳିମ୍ମ ରସ ନିଅ, ଏକ ଗ୍ରାମ ଚୂନ ଯୋଡନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ନଅ ମାସରେ ନିୟମିତ ଭାବନ୍ତୁ। ଏହି ଉପାୟରେ, ଯଦି ଜଣେ ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳା ଚୂନଗୁଡ଼ିକୁ ନଅ ମାସରେ ସେବନ କରନ୍ତି, ତେବେ ତାଙ୍କର ବିତରଣ ଏବଂ ସାଧାରଣ ବିତରଣ ସମୟରେ କମ୍ ଅସୁବିଧା ହେବ ।ଏହ ସହିତ, ପିଲା ମଧ୍ୟ ସୁସ୍ଥ ଜନ୍ମ ହେବ। ମା’ର ଚୂନ ଗ୍ରହଣ ସହିତ, ଏହା ନବଜାତକମାନେ ଜୀବନରେ ସହଜରେ ଅସୁସ୍ଥ ହୋଇ ନଥାନ୍ତି ଏବଂ ଏହା ସୁସ୍ଥ ରହନ୍ତି। ଏହା ସହିତ, ପିଲାଟି ଚତୁର ଏବଂ ଅଧିକ ବୁଦ୍ଧିମାନ ହୁଏ।
ଆମର ମେରୁଦଣ୍ଡର ଦୁର୍ବଳତା ହେତୁ ଚୂନ ପଥର ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଏବଂ ମେରୁଦଣ୍ଡ କୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରେ। ଯେତେବେଳେ ହାଡ ଭାଙ୍ଗି ଯାଏ , ଚୂନ ଅଧିକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ। ଭଙ୍ଗା ହାଡର ଶୀଘ୍ର ପୁନରୁଦ୍ଧାର ହେବାକୁ, ଖାଲି ପେଟ ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ । ଏହା ମଧ୍ୟ ଆଣ୍ଠୁ, ପିଠି ଏବଂ କାନ୍ଧ ଯନ୍ତ୍ରଣା ରୁ ଉପଶମ ଦିଏ।
ପାଟିରେ ସମ୍ବେଦନଶୀଳତା ଅର୍ଥ ହେଉଛି ଯଦି କିଛି ଗରମ କିମ୍ବା ଥଣ୍ଡା, ଦାନ୍ତରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା! ପାଟି ସହିତ କର ହୋଇପାରିବ, ଏହା ଚୂନ ପାଣିରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇପାରିବ। ଯେଉଁମାନେ ହେମୋଗୋଲୋବିନ୍ ଭାବରେ ଲକ୍ଷଣ କରନ୍ତି, ସେମାନେ କମଳା ରସ ସହିତ ଗହମ ଶସ୍ୟ ସହିତ ସମାନ କିମି ଗ୍ରାସକୁ ଗ୍ରାସ କରନ୍ତୁ। ଏହା ରକ୍ତକୁ ଶୀଘ୍ର ଉତ୍ପାଦନ କରିବ ।
ଚୂନ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାରର ରୋଗରୁ ଦାନ୍ତକୁ ରକ୍ଷା କରେ ଏବଂ ଦାନ୍ତକୁ ଦୃଢ଼ କରେ। ଯଦି କୌଣସି ବ୍ୟକ୍ତି ଦାନ୍ତରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଭୋଗୁଛି, ତେବେ ସେ କୌଣସି ଖାଦ୍ୟ କିମ୍ବା ପାନୀୟରେ ଚୂନ ପାଉଡର ଖାଆନ୍ତି। ରୋଗୀ ପାନ ପତ୍ର କିମ୍ବା ଜଳ ସହିତ ଚୂନ ମଧ୍ୟ ସେବନ କରିପାରିବେ।
ଚୂନଗୁଡ଼ିକର ବ୍ୟବହାର ଗହମ ଶସ୍ୟର ଆକାରଠାରୁ ଅଧିକ କରିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ ।ଏହାର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାରିତା ବଢାଇବାକୁ ଏବଂ ରୋଗର ଚିକିତ୍ସା କରିବା, ଆପଣ ଯେକୌଣସି ଖାଦ୍ୟ କିମ୍ବା ପାନୀୟରେ ଖାଲି ପେଟ ପାଇପାରିବେ।ଚୂନ 15 ଦିନ ପାଇଁ ସେବନ କରାଯିବା ଉଚିତ ଏବଂ ତା’ପରେ କିଛି ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଛାଡ଼ିଦେବା ଉଚିତ୍। ଛଅ ମାସ ଧରି ଏହା କରିଲେ, ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲସିୟମର ହ୍ରାସ ବହୁତ ଦୂରରେ ରହିବ ଏବଂ ଅନେକ ସମସ୍ୟା ଏହା ସହିତ ଅତିକ୍ରମ କରିବ। ଆପଣ ଜାଣିଲେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ ଯେ ଆୟୁର୍ବେଦର ମହାନ ଔଷଧି ଚୂନ ପରିମାଣ ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି। ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯେତେବେଳେ ତୁମେ ପାନ ଖାଇବ, ତୁମେ ଚୂନ ସହିତ ଖାଇବା ଉଚିତ୍।ଏହାର ବହୁତ ଲାଭ ରହିଛି।
ଆପଣଙ୍କୁ ଆମେ ଏମିତି ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟ ,ବାସ୍ତୁ,ସ୍ପେଶାଲଖବର,ଭାଈରଲ ଖବର, ଓଲିଉଡ,ବଲିଉଡ,ଦୈନନ୍ଦିନ ରାଶିଫଳ, ସାପ୍ତାହିକ,ମାସିକ,ରାଶିଫଳ ସମ୍ଵନ୍ଧୀୟ ଖବର ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ନେଇ ଆସିବୁ ।ଆମ ସହ ଯୋଡ଼ି ରହିବା ପାଇଁ ଆମ ପେଜକୁ ଲାଇକ କରନ୍ତୁ ।ଆମ ତଥ୍ୟ ଭଲ ଲାଗିଲେ ସେୟାର କରନ୍ତୁ ସାଙ୍ଗ ମାନଙ୍କ ସହ ଏବଂ ମତାମତ ଦେବାକୁ ଅନୁରୋଧ,ଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ପାଖରେ ଏତିକି ପାର୍ଥନା ଆପଣଙ୍କୁ ଭଲରେ ରଖନ୍ତୁ ଜୟ ଜଗନ୍ନାଥ ଖବରକୁ ପୁରା ପଢିଥିବାରୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଭଲ ଲାଗିଲେ ନିଶ୍ଚୟ ତଳେ ଲାଇକ କରିବେ l