କରୋନା ଜୀବାଣୁ ସଂକ୍ରମିତ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାରେ ଅଧିକ ହ୍ରାସ ଘଟିନାହିଁ। ଦୈନିକ ପ୍ରାୟ 50 ହଜାର ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ କରାଯାଉଛି। ଏହି ସମୟରେ, ଡେଲ୍ଟା ପ୍ରକାରରେ ସଂକ୍ରମିତ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି। ଭାରତରେ କରୋନାର ପ୍ରଭାବ ହ୍ରାସ କରିବାକୁ ‘ଟୀକାକରଣ’ ପ୍ରକ୍ରିୟା ମଧ୍ୟ ଚାଲିଛି। ଭାରତ ବାୟୋଟେକ୍ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମିତ କୋଭାକ୍ସିନ୍ ଏବଂ ସେରମ୍ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରସ୍ତୁତ କୋଭିଶିଲ୍ଡ ହେଉଛି ଦୁଇଟି ଟିକା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ|
ଟିକା ନେବା ପରେ କରୋନା ଜଟିଳ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମିଯାଇପାରେ।ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ, କିଛି ଖାଦ୍ୟପେୟ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଟୀକା ର ପାର୍ଶ୍ୱ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା କମିଯାଏ। ଆହୁରି ମଧ୍ୟ, ଏହି ଖାଦ୍ୟଗୁଡ଼ିକ କୋଭିଡ୍ -19 ଟିକା ର ପ୍ରଭାବକୁ ବଢାଇପାରେ। ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ ବିଶ୍ୱାସ କରନ୍ତି ଯେ ପୁରା ଶସ୍ୟର ବ୍ୟବହାର ଅନ୍ତସ୍ଥ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ, ଯାହା ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରତିକ୍ରିୟାକୁ ଦୃଢ଼ କରିଥାଏ।
ଏଥିରେ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଫାଇବର ଏବଂ ପଲିଫେନୋଲ ଥାଏ ଯାହା ଶରୀରକୁ ଆଣ୍ଟି ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଉପାଦାନରେ ଭରପୂର ରଖେ ଡାଲି, ଚାଉଳ, ରୁଟି ପରି ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଶସ୍ୟ ଶରୀରରେ ଶକ୍ତି ସ୍ତରକୁ ବଢାଇଥାଏ, ଯାହା ଦୁର୍ବଳତା ସୃଷ୍ଟି କରେ ନାହିଁ। ହାଇଡ୍ରେଟିଂ ଫୁଡ୍ କରୋନା ଟିକା ପ୍ରୟୋଗ କରିବା ପରେ ଶରୀରରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା, ବାହୁ ଯନ୍ତ୍ରଣା, ଶରୀରର ଉଚ୍ଚ ତାପମାତ୍ରା ଏବଂ ସ୍ନାୟୁ ଭଳି ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ।
ହାଇଡ୍ରେଟିଂ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏହି ସମସ୍ୟା ହ୍ରାସ କରିବାରେ ଲାଭଦାୟକ ହେବ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ କାକୁଡି, କମଳା, ତରଭୁଜ ଭଳି ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ ଯାହାକି ପାଣିରେ ଭରପୂର ଅଟେ।କଞ୍ଚା କଦଳୀ: କଦଳୀରେ ଆଣ୍ଟି ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆଲ୍, ଆଣ୍ଟି-ଭାଇରାଲ୍, ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଏବଂ ଆଣ୍ଟି-ଫଙ୍ଗଲ୍ ଗୁଣ ରହିଛି ଯାହା ଅନ୍ତନଳୀରେ ସୁସ୍ଥ ଜୀବାଣୁ ବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ର୍କୁମିନ୍ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିଥାଏ ଯାହା ଥଣ୍ଡା, ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ଫ୍ଲୁ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିଥାଏ।
ଆପଣ ଏକ ଗ୍ଲାସ୍ ଉଷୁମ କ୍ଷୀର ପିଇପାରିବେ। ଅଦା ପ୍ରାୟ 30 ଆମିନୋ ଏସିଡ୍ ଏବଂ 500 ଏନଜାଇମ୍ ଅଦା ରେ ମିଳିଥାଏ, ଏହି ଉପାଦାନଗୁଡିକ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହା ଚାପ ସ୍ତରକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ ଆପଣ କଞ୍ଚା ଅଦା ଖାଇପାରିବେ କିମ୍ବା ଅଦା ଚା ପିଇପାରିବେ। ସବୁଜ ପନିପରିବା ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ସି, କେ, ଫୋଲେଟ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଜରୁରୀ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ରହିଥାଏ ଯାହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ। ସବୁଜ ପନିପରିବା ସାଲାଡ, ସୁପ୍ ଏବଂ ରନ୍ଧା ପନିପରିବା ଆକାରରେ ଖାଇ ପାରିବେ କୋବି ଖାଇବା ଲାଭଦାୟକ ହେବ।