unnamed (10)

ଏହି ପତ୍ରର କାଢ଼ା କର୍କଟ ଭଳି ବିପଦଜନକ ରୋଗକୁ ଭଲ କରିଥାଏ।

HEALTH

ବନ୍ଧୁଗଣ ଜାଣନ୍ତୁ କାଢ଼ାର ଉପକାରିତା ଏବଂ ଏହାକୁ ବିସ୍ତୃତ ଭାବରେ ତିଆରି କରିବାର ପଦ୍ଧତି ଜାଣନ୍ତୁ। ବନ୍ଧୁଗଣ ଏହି କାଢ଼ା ତେଜ ପତ୍ର କିମ୍ବା ଶୁଖିଲା ଅଦା ଦ୍ୱାରା ତିଆରି ହେଉ, ସବୁ ବହୁତ ଭଲ କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ତେଜ ପତ୍ର ଏବଂ ଶୁଖିଲା ଅଦା ଇତ୍ୟାଦି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟ ପରିବାରର ରୋଷେଇ ଘରେ ରହିଥାଏ। ବାସ୍ତବରେ, କାଢ଼ା ବ୍ୟବହାର ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ କରୋନା ଅବଧି ନୁହେଁ। ଆମେ ସମସ୍ତେ ପିଲାଦିନରୁ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର କାଢ଼ା ଦେଖିବାକୁ ଏବଂ ପିଇବାକୁ ପାଇଛୁ। ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଆମେ ତେଜ ପତ୍ର ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ, ଏହା ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ କେତେ ଲାଭଦାୟକ। ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବି ଯେ ତେଜ ପତ୍ର ହେଉଛି ଏପରି ମସଲା ଯାହା ପ୍ରତ୍ୟେକ ରୋଷେଇ ଘରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ। ଏହା ସାଧାରଣତ ଅଧିକାଂଶ ପରିବାରରେ ପନିପରିବାରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ ଏବଂ ବିଶ୍ୱାସ କରାଯାଏ ଯେ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ପନିପରିବା ସ୍ୱାଦରେ ଏକ ଭିନ୍ନ ସ୍ୱାଦ ଯୋଗ କରିଥାଏ।

TREE

। ତେଜ ପତ୍ରର ସାଧାରଣ ବ୍ୟବହାରରେ ଏହା ଘଟିଥିଲା ​​ବାସ୍ତବରେ, ପନିପରିବା ସ୍ୱାଦ ବଢାଇବା ପାଇଁ ତେଜ ପତ୍ର କାମ କରେ ନାହିଁ ଏହାର ଭିତରେ ଅନେକ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ଅଛି ଏହାର ଆବଶ୍ୟକତା ଯାଞ୍ଚ କରିବା ଏବଂ ବୁଝିବା। ଔଷଧୀୟ ଗୁଣରେ ବାଇ ପତ୍ର ଏତେ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଯେ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଆମେ ଅନେକ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା ପାଇପାରିବା, କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ କିପରି ଏବଂ କେତେ ବ୍ୟବହାର କରାଯିବ ତାହା ପ୍ରଦାନ କରିଥାଉ ଏହା ଜାଣିବା ଜରୁରୀ ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ବାଇ ପତ୍ର ବ୍ୟବହାର କରି ନିଜକୁ କିପରି ସୁସ୍ଥ କରିବେ। ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ କଥା ହେଉଛି, ତେଜ ପତ୍ର ଯାହାକୁ ଆମେ ସାଧାରଣତ କେବଳ ପନିପରିବାରେ ସ୍ୱାଦ ବଢାଇବା ପାଇଁ ବ୍ୟବହାର କରିଥାଉଏବଂ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ପରେ, ପ୍ଲେଟରୁ ତେଜ ପତ୍ରକୁ କାଢି ଦଉ ଏଥିରେ ଏକରୁ ଅଧିକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ। ଏଥିରେ ତମ୍ବା, ପୋଟାସିୟମ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ସେଲେନିୟମ୍ ଏବଂ ଆଇରନ୍ ଇତ୍ୟାଦି ଥାଏ। ଯାହା ଆମକୁ କେବଳ ଅନେକ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରେ ନାହିଁ, ଏହା ଆମକୁ କର୍କଟ ଭଳି ଗମ୍ଭୀର ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିପାରିବ, କାରଣ ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ମଧ୍ୟ ଥାଏ ଯାହା ଆମକୁ କର୍କଟ ରୋଗରୁ ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ।

କରୋନା ଅବଧିରେ, କାଢ଼ା ଅଭ୍ୟାସ ବହୁତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି, ତେଣୁ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କିପରି ଏବଂ କେତେ ଶୀଘ୍ର ଆମେ ପତ୍ରକୁ କାଢ଼ା ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବା, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଆମେ ଦୃଢ଼ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ରହିପାରିବା। ତେଜ ପତ୍ରର ଏକ କାଢ଼ା କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ତେଜ ପତ୍ରର ଏକ କାଢ଼ା ପାଇଁ, ଆମକୁ 10 ଗ୍ରାମ ତେଜ ପତ୍ର, 10 ଗ୍ରାମ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଏବଂ 5 ଗ୍ରାମ ଚେନ୍ ମିଶାଇ ମିଶ୍ରଣ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ଉଚିତ୍। ଏହା ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ମିଶ୍ରଣକୁ 1 ଲିଟର ପାଣିରେ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଫୁଟାନ୍ତୁ ଯେତେବେଳେ ପାଣି ଫୁଟିବା ପରେ 100-150 ମିଲି ରହିଥାଏ ତେବେ ଗ୍ୟାସ ବନ୍ଦ ହେବା ଉଚିତ୍। ଏହା ପରେ ଯେତେବେଳେ ସିଧା ମିଶ୍ରଣ ଥଣ୍ଡା ହୋଇଯାଏ ସେତେବେଳେ ଏହାକୁ ଉପଭୋଗ କରାଯାଇପାରେ। ବ୍ୟାଖ୍ୟା କରନ୍ତୁ ଯେ ମୁଣ୍ଡବିନ୍ଧା, ପିଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା, ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ସ୍ପ୍ରେନରୁ ବାଇ ପତ୍ରର ଏହି ଡିକୋକ୍ସନ୍ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ହଳଦୀ ଏବଂ କର୍କଟ ଭଳି ରୋଗରେ ତେଜ ପତ୍ରର କାଢ଼ା ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ।

ଏହା ତେଜ ପତ୍ରର ଉପକାରିତା ଏବଂ ଏଥିରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କାଢ଼ା ବିଷୟରେ ଏହା ଜଣା ଯେ, ତେଜ ପତ୍ର ପତ୍ରର ସ୍ବାଦ ବଢାଇବା ସହିତ, ଏଥିରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କାଢ଼ା ବ୍ୟତୀତ ଏହା ମାନବ ଶରୀରକୁ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଉପାୟରେ ଲାଭ ଦେଇପାରେ। ଏହା ଲକ୍ଷ୍ୟ କରାଯାଇପାରେ ଯେ ଯଦି କିଡନୀ ପଥର ଏବଂ କିଡନୀ ସହିତ ଜଡିତ କାହାର ସମସ୍ୟା ଥାଏ, ତେବେ ବାଇ ପତ୍ର ବ୍ୟବହାର କରିବା ଲାଭଦାୟକ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇପାରେ ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ଯାହା କରିବାକୁ ପଡିବ ତାହା ହେଉଛି ତେଜ ପତ୍ରକୁ ଫୁଟାଇବା ଏବଂ ଥଣ୍ଡା ହେବା ପରେ ପାଣି ପିଇବା।

GALA

ଯାହା କିଡନୀ ପଥର ଏବଂ କିଡନୀ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଥାଏ ଅନ୍ୟ ପଟେ, ଯଦି ରାତିରେ ଶୋଇବା ପୂର୍ବରୁ ବାଇ ପତ୍ର ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ, ତେବେ ଆପଣ ଭଲ ନିଦ ପାଇଥା’ନ୍ତି ଭଲ ନିଦ ପାଇଁ, ପାଣିରେ ମିଶାଇ ଅଳ୍ପ ବୁନ୍ଦା ପତ୍ର ତେଲ ପିଇଲେ ଭଲ ନିଦ ହୁଏ। ଅଧିକନ୍ତୁ, ତେଜ ପତ୍ରର ବ୍ୟବହାର ଟାଇପ୍-୨ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଏହା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ସ୍ୱାଭାବିକ ରଖେ ଏବଂ ହୃଦୟର କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ସକାରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ବାଇଗଣ ପତ୍ରର ବ୍ୟବହାର ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ କୌଣସି ପାନିଆଠାରୁ କମ୍ ନୁହେଁ ମୋଟ ଉପରେ, ତେଜ ପତ୍ର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରୁ ମାନବ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ତା’ପରେ ଏହାକୁ ଏକ କାଢ଼ା କିମ୍ବା ତେଲ କିମ୍ବା ସାଧାରଣତ ପୁନର୍ବାର ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରେ। ମୁ ଆଶା କରୁଛି ଆମର ଏହି ଖବରଟି ଆପଣଙ୍କୁ ଭଲ ଲାଗିଥିବ ଯଦି ଟିକିଏ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ ଆମକୁ କମେଣ୍ଟ ମାଧ୍ୟମରେ ଜଣାନ୍ତୁ ଏବଂ ତଳ ପେଜରେ ଲାଇକଟିଏ କରିଦିଅନ୍ତୁ I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *