Tuesday, June 06, 2023
nirogi

ନିରୋଗୀ ରାମ ବାଣ ଏହି ଖାଦ୍ୟ ।

HEALTH

ଖାଦ୍ୟରେ ସାତ ରଙ୍ଗର ଖାଦ୍ୟ ଆପଣଙ୍କୁ ସ୍ୱାଦ ଦେବ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ଯତ୍ନ ମଧ୍ୟ ଦେବ। ଅନେକ ଅନୁସନ୍ଧାନରେ ଏହା ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି ଯେ ପ୍ରାକୃତିକ ଭାବରେ ରଙ୍ଗୀନ ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ଯେତେ ଅଧିକ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ହେମୋଗ୍ଲୋବିନ୍ ସ୍ତରକୁ ଠିକ୍ ରଖିବା ସହିତ ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି ମଧ୍ୟ କରିଥାଏ। କରୋନା ଅବଧିରେ ସୁସ୍ଥ ରହିବା ପାଇଁ ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ପାନୀୟର ଯତ୍ନ ନେବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଆମେ ପ୍ରତିଦିନ ଖାଉଥିବା ଖାଦ୍ୟ, କେବଳ ସେମାନଙ୍କର ସ୍ୱାଦ ପସନ୍ଦ କରିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ, ବରଂ ସେଗୁଡ଼ିକ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟରେ ମଧ୍ୟ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ହେବା ଉଚିତ।

ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଖାଦ୍ୟରେ ରଙ୍ଗ ରହିବା ଆବଶ୍ୟକ। ଖାଦ୍ୟରେ ସାତ ରଙ୍ଗର ଖାଦ୍ୟ ଆପଣଙ୍କୁ ସ୍ୱାଦ ଦେବ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ଯତ୍ନ ମଧ୍ୟ ଦେବ। ଅନେକ ଗବେଷଣାରେ ଏହା ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି ଯେ, ଯେତେ ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ସ୍ୱାଭାବିକ ରଙ୍ଗୀନ, ସେଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟ ସମାନ ଭାବରେ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ। ରଙ୍ଗୀନ ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବାରେ ବିଟା-କାରୋଟିନ୍, ଭିଟାମିନ୍-ବି, ଭିଟାମିନ୍-ସି ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ, ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେଉଁ ରଙ୍ଗୀନ ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ କରାଯିବା ଉଚିତ ଏବଂ ସେଗୁଡ଼ିକର ଲାଭ କଣ। ସବୁଜ ରଙ୍ଗ କର୍କଟ ଭଳି ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।

gggggg

ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ, ଖାଦ୍ୟରେ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରନ୍ତୁ ପତ୍ରରୁ ସବୁଜ ପନିପରିବା, ବ୍ରୋକୋଲି, ସବୁଜ, ଶାଗୁଣା ଏବଂ କୋବି ଶରୀରରୁ ପ୍ରଦାହକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳଗୁଡିକରେ ଥିବା ବିଟା-କାରୋଟିନ୍ ଗର୍ଭାଶୟ କର୍କଟ, ହୃଦ ରୋଗ, ଚାପ, ଆର୍ଥ୍ରାଇଟିସ୍ ଭଳି ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ। ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହେମୋଗ୍ଲୋବିନର ସ୍ତର ଭଲ ରହିଥାଏ ଏବଂ ଆଖି ଦୃଶିଆ ମଧ୍ୟ ବଢ଼ିଥାଏ। ଯଦି ଆପଣ ବାଷ୍ପରେ ରନ୍ଧା ହୋଇଥିବା ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ସେଥିରେ ଥିବା ଉପାଦାନଗୁଡିକ ନଷ୍ଟ ହୁଏ ନାହିଁ। ଧଳା ପନିପରିବା ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଧଳା ରଙ୍ଗର ପନିପରିବା ଶରୀରରେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ସହିତ ଶରୀରରୁ ବିଷାକ୍ତ ପଦାର୍ଥ ବାହାର କରିଥାଏ।

ନିରାପଦ ରଙ୍ଗର ପନିପରିବାରେ ରସୁଣ, ମୂଷା, ଧଳା ପିଆଜ, ମୂଳା, କୋବି ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ଲାଲ ରଙ୍ଗର ପନିପରିବା ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତି ଦେଇଥାଏ। ଲାଲ ରଙ୍ଗର ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ଶରୀରରେ ଶକ୍ତି ଗ୍ରହଣକୁ ସ୍ୱାଭାବିକ ରଖେ। ନାଲି ରଙ୍ଗର ପନିପରିବାରେ ନାଲି ଲଙ୍କା, ଟମାଟୋ, ଆପଲ୍, ଗାଜର, ଷ୍ଟ୍ରବେରୀ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ଏହି ଲାଲ୍ ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବାରେ ଅନ୍ୟ ଭିଟାମିନ୍ ସହିତ ପ୍ରାୟ 63 ପ୍ରତିଶତ ଭିଟାମିନ୍-ସି ଥାଏ। ହଳଦିଆ ଏବଂ କମଳା ରଙ୍ଗର ଫଳଗୁଡ଼ିକ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ। ଭିଟାମିନ ପରି ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ହଳଦିଆ ଏବଂ କମଳା ରଙ୍ଗର ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବାରେ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।

sdsd

ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର ଫଳଗୁଡ଼ିକରେ ଲେମ୍ବୁ, ଟାଙ୍ଗରାଇନ୍, ପେପର, କମଳା, ବନ୍ଧାକୋବି, ବାଇଗଣ, ରସଗୋଲା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। କଳା ଏବଂ ବାଇଗଣୀ ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ସ୍ମୃତି ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ। କଳା ଏବଂ ବାଇଗଣୀ ରଙ୍ଗର ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ମସ୍ତିଷ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉପଯୋଗୀ। ସେମାନଙ୍କର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ସ୍ମୃତି ରକ୍ଷଣାବେକ୍ଷଣ କରାଯାଏ। କଳା ଏବଂ ବାଇଗଣୀ ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବାରେ ଥିବା ଫାଇଟୋକେମିକାଲ୍ସ ସ୍ମୃତିକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିଥାଏ। ଲୋହରେ ଭରପୂର ହୋଇ ଏହା ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ଅଭାବକୁ ମଧ୍ୟ ପୂରଣ କରିଥାଏ। ଏହି ଫଳଗୁଡ଼ିକରେ ଫାଲ୍ସ, କଦଳୀ, ଅମୃତଭଣ୍ଡା, ଅଙ୍ଗୁର, ପାଣି ଛାତି ବାଦାମ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ।

ଆମ ତଥ୍ୟ ଭଲ ଲାଗିଲେ ସେୟାର କରନ୍ତୁ ସାଙ୍ଗ ମାନଙ୍କ ସହ ଏବଂ ମତାମତ ଦେବାକୁ ଅନୁରୋଧ। ଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ପାଖରେ ଏତିକି ପାର୍ଥନା ଆପଣଙ୍କୁ ଭଲରେ ରଖନ୍ତୁ। ଜୟ ଜଗନ୍ନାଥ l ଖବରକୁ ପୁରା ପଢିଥିବାରୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଭଲ ଲାଗିଲେ ନିଶ୍ଚୟ ତଳେ ଲାଇକ କରିବେ। ଆପଣଙ୍କ ଭଲପାଇବା ଆମକୁ ବହୁତ ପ୍ରେରଣା ଦେବା ସହ ଏମିତି ଖବର ଯୋଗାଇଦେବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *