lanka

ଲଙ୍କାର ଏହି ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ 99% ଲୋକ ଜାଣନ୍ତି ନାହିଁ, ବର୍ତ୍ତମାନ ଜାଣନ୍ତୁ।

NEWS

ବନ୍ଧୁଗଣ ଲଙ୍କା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଦୈନିକ ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ଦୁଇ ତିନୋଟି ସତେଜ ଲଙ୍କା ଖାଇବା ମଧୁମେହରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଲଙ୍କା ହଜମ ଗ୍ରନ୍ଥି ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ଏବଂ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ। ଯଦି ରକ୍ତରେ ହେମୋଗ୍ଲୋବିନର ଅଭାବ ଥାଏ, ତେବେ ଲଙ୍କା ଖାଇବା ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ।

ଆଉ କିଛି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଭୋକ କମିଯାଏ ଏବଂ ବାରମ୍ବାର ଖାଇବାକୁ ଇଚ୍ଛା ନଥାଏ, ଯାହା ଓଜନ ବୃଦ୍ଧି ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମ କରିଥାଏ। ଅଦା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ। ଅଦା ଆୟୁର୍ବେଦରେ ମହାଶୂନ୍ୟ ନାମରେ ଜଣାଶୁଣା।

chilli

ଅଦା ଶରୀରରେ ଆବଶ୍ୟକ ସମସ୍ତ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଧାରଣ କରିଥାଏ। ସତେଜ ଅଦାରେ 81 ପ୍ରତିଶତ ଜଳ, 2.5 ପ୍ରତିଶତ ପ୍ରୋଟିନ୍, 1 ପ୍ରତିଶତ ଚର୍ବି, 2.5 ପ୍ରତିଶତ ଫାଇବର ଏବଂ 13 ପ୍ରତିଶତ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଥାଏ।

ଅଦା ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ। ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଥଣ୍ଡା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ଏଥିରେ ଜିଙ୍କ, କ୍ରୋମିୟମ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ ଥାଏ, ଯାହା ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।

lanka 1

ଏହାକୁ ପ୍ରତିଦିନ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲର ସ୍ତର କମିଯାଏ। ଅଦାକୁ ଅଧ ଘଣ୍ଟା ଚୋବାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୁଣ୍ଡବିନ୍ଧା ଏବଂ ନର୍ଭସେସ୍ ହୁଏ ନାହିଁ। ଅଦା ଚା ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତ ଶର୍କରା ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହୋଇଥାଏ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *