food

ଏହି ଖାଦ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ ଆପଣଙ୍କ ଫ୍ରିଜରେ ରଖନ୍ତୁ ନାହିଁ।

NEWS

ଆଜି ଆମେ ସେହି ଖାଦ୍ୟ ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରୁ ଯାହା ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। ରେଫ୍ରିଜରେଟରରେ ଖାଦ୍ୟ ସଂରକ୍ଷଣ କରିବା ସେମାନଙ୍କୁ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଏକ ସ୍ପଷ୍ଟ ଉପାୟ ପରି ମନେହୁଏ କିନ୍ତୁ ସମସ୍ତ ଖାଦ୍ୟକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଆବଶ୍ୟକ ନୁହେଁ। ବାସ୍ତବରେ, କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଆଦୌ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। ଆସନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବା ଯେ ଫ୍ରିଜରେ ଥିବା ଶୀତଳ ବାୟୁ କିଛି ସୁସ୍ଥ ଫଳର ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ନଷ୍ଟ କରିଥାଏ। ତେଣୁ, ଆପଣ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଉଚିତ କିମ୍ବା କେଉଁଟି ରଖିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ ସେ ବିଷୟରେ ଆପଣ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବରେ ସଚେତନ ହେବା ଉଚିତ୍। ଏଠାରେ 21 ଟି ଖାଦ୍ୟ ଅଛି ଯାହାକୁ ଆପଣ ଫ୍ରିଜ୍ କରିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ ଏବଂ ଏହାକୁ କୋଠରୀ ତାପମାତ୍ରାରେ ଛାଡି ଦେବା ଭଲ। ଟମାଟୋ ଯଦି ଏକ ଟମାଟୋ ଫ୍ରିଜରେ ରଖାଯାଏ ତେବେ ଏହା ଏହାର ସ୍ୱାଦ ହରାଇବ। ତେଣୁ ଟମାଟୋକୁ ସବୁବେଳେ ଫ୍ରିଜରୁ ଦୂରରେ ରଖିବା ଉଚିତ୍।

କଦଳୀ କଦଳୀ ପାଚିବା ପାଇଁ ମଧ୍ୟମ ତାପମାତ୍ରା ଆବଶ୍ୟକ କରେ। ଯଦିଓ, ଯଦି ଆପଣ ସେଗୁଡିକୁ ସବୁଜ ରଖିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଫ୍ରିଜରେ ଛାଡି ପାରିବେ। ଯଦି ସେମାନେ କଳା, ସେମାନେ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ କଳା ହୋଇଯିବେ। ସେମାନଙ୍କୁ ଖୋଲା ଆକାଶରେ ଏକ ଶୁଖିଲା ସ୍ଥାନରେ ରଖାଯାଇପାରିବ ଉପରେ ଟିକିଏ ପ୍ଲାଷ୍ଟିକ୍ ଫିଲ୍ମ ଲଗାଯାଇପାରିବ। ପ୍ରଥମେ ତରଭୁଜ ଯଦି ତରଭୁଜକୁ ସତେଜ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହାକୁ କାଟି ଶେଷ ମୁହୂର୍ତ୍ତରେ ଫ୍ରିଜରେ ରଖାଯିବା ଉଚିତ, ଉଦାହରଣ ସ୍ୱରୂପ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମୟରେ ଯଦି ଏହା ଆପଣଙ୍କ ରେଫ୍ରିଜରେଟରରେ ଅଧିକ ସମୟ ରହିଯାଏ, ତେବେ ଏହା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ହରାଇବ। ମହୁ ଯଦି ମହୁକୁ ବର୍ଷ ବର୍ଷ ଧରି ରଖାଯାଇପାରିବ, ଏହା ମୁଖ୍ୟତ ଏଥିରେ ଥିବା ଚିନି କାରଣରୁ ହୋଇଥାଏ।

frut

ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଏହା କଠିନ ଏବଂ ଅଯଥା ହେବ। ପ୍ରକୃତ ମହୁ ବିଷୟରେ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଅଂଶ ହେଉଛି ଏହାକୁ ଅନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ କାଳ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରଖାଯାଇପାରିବ ଏବଂ ଫ୍ରିଜ୍ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ ନାହିଁ। ରସୁଣ ରସୁଣ ଫ୍ରିଜ ପାଇଁ ତିଆରି ହୁଏ ନାହିଁ; ଥଣ୍ଡା ଏହାକୁ ବଢାଇବ ଏବଂ ଏହାକୁ ରବର ଏବଂ ମୃଦୁ ପରି ଅଦୃଶ୍ୟ କରିବ; ଏହା ମଧ୍ୟ ବଢିପାରେ। ଏହାକୁ ଏକ ଡାଲାରେ ଏକ ଖୋଲା ସ୍ଥାନରେ ରଖିବା ଏକ ମାସରୁ ଅଧିକ ସମୟ ଧରି ଭଲ ରହିବ।ଆଳୁ ଥଣ୍ଡା, ଶୁଖିଲା ସ୍ଥାନରେ ଗଚ୍ଛିତ ହେଲେ ଆଳୁ ଭଲ ଲାଗେ ସେମାନେ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର ପୂର୍ବରୁ ଧୋଇବା ଆବଶ୍ୟକ କରନ୍ତି ନାହିଁ। ରେଫ୍ରିଜରେଟରର ତାପମାତ୍ରା ଷ୍ଟାର୍କକୁ ହଟାଇବ, ଆଳୁକୁ ଶସ୍ୟ ଏବଂ ମିଠା କରିବ। ଯଦି ଆଳୁକୁ ଫ୍ରିଜ୍ କରାଯାଇଛି, ରାନ୍ଧିବା ସମୟରେ ଚର୍ମ ଅକାଳ ଅନ୍ଧାର ହୋଇପାରେ।

ପିଆଜ ପିଆଜ ଫ୍ରିଜକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବାବେଳେ ପିଆଜ ପ୍ରାୟତ ନରମ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ବେଳେବେଳେ କାଦୁଅ ହୋଇଯାଏ। ଖୋଲା ସ୍ଥାନରେ ରଖାଗଲେ ପିଆଜ ଅଧିକ ସମୟ ରହିଥାଏ। ପିଆଜ କିଛି ବାୟୁ ସଞ୍ଚାଳନ ଆବଶ୍ୟକ କରେ ଏବଂ ସେହି ଜାଲରେ ରଖାଯାଇ ପାରେ ଯେଉଁଠାରେ ସେମାନେ ପ୍ରାୟତ ବିକ୍ରି ହୁଅନ୍ତି। ଅଣ୍ଡା ଦୋକାନ ବଜାରରେ ଯେପରି, ଅଣ୍ଡାକୁ ରେଫ୍ରିଜରେଟରରେ ରଖିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। ଉତ୍ତମ ସଂରକ୍ଷଣ ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କୁ ଏକ ଶୁଖିଲା ସ୍ଥାନରେ ରଖନ୍ତୁ। କାକୁଡି କାକୁଡି ଚର୍ମ ଆଦୌ ଥଣ୍ଡାକୁ ପସନ୍ଦ କରେ ନାହିଁ ଏବଂ ଏହା ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଶୁଖିଯାଏ।

fruit

ଏହାର ଖରାପତାକୁ ବଜାୟ ରଖିବା ପାଇଁ ଏହାକୁ କ୍ଲିଙ୍ଗ୍ ଫିଲ୍ମର ଏକ ସ୍ତର ତଳେ ରଖାଯାଇପାରିବ। ରୁଟି ଶୀତଳ ତାପମାତ୍ରା ଅନେକ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ ଶୁଷ୍କ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ ଫ୍ରିଜରେ ରଖାଯିବାବେଳେ ରୁଟି ଶୁଖିଲା ଏବଂ ଷ୍ଟଲ୍ ହୋଇଯିବ। କମଳା ସାଇଟ୍ରସ୍ ଫଳଗୁଡିକ ଅତ୍ୟଧିକ ଅମ୍ଳୀୟ ଏବଂ ଅତ୍ୟଧିକ ଥଣ୍ଡା ତାପମାତ୍ରାରୁ କ୍ଷୟ ହୋଇପାରେ। ସେମାନଙ୍କୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ସେମାନଙ୍କର ଚର୍ମ ମଧ୍ୟ ଶୁଷ୍କ ଏବଂ ଜୀବନ୍ତ ହୋଇପାରେ। କମଳା ର ଘନ, କଠିନ ଚର୍ମ ଥିବାରୁ ସେମାନେ ଗରମ ପରିବେଶରେ ବଞ୍ଚିପାରିବେ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *