ବାସ୍ତୁ ଶାସ୍ତ୍ରରେ ଏପରି କିଛି କଥା କୁହାଯାଇଛି, ଯାହାକୁ ମାତା ଲକ୍ଷ୍ମୀ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ। ଏହି ଜିନିଷଗୁଡିକ ହେତୁ, ଘରେ ନକାରାତ୍ମକତା ଦେଖାଯାଏ। ଘରର ରୋଷେଇ ଘରେ ଏପରି ଚାରୋଟି ଜିନିଷ ଅଛି, ଯାହାକୁ ସର୍ବଦା ବହୁ ପରିମାଣରେ ଅଣାଯିବା ଉଚିତ, କାରଣ ଏହି ଜିନିଷ ଭୁଲିଯିବା ପରେ ମଧ୍ୟ ରୋଷେଇ ଘରେ ଶେଷ ହୁଏ, ତା ପରେ ନକାରାତ୍ମକତାର ପ୍ରଭାବ ବଢ଼ିବା ଆରମ୍ଭ କରେ ଏବଂ ମାତା ଲକ୍ଷ୍ମୀ କ୍ରୋଧିତ ହୁଅନ୍ତି ଉଲ୍ଲେଖଥାଉ କି, ପ୍ରତ୍ୟେକ ରୋଷେଇ ଘରେ ମଇଦା ପାଇବା ବାଧ୍ୟତାମୂଳକ ଅଟେ।
ରୋଷେଇ ଘରେ ଏହା ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଜିନିଷ, କାରଣ ଯଦି ମଇଦା ନଥାଏ, ତେବେ ରୁଟି କିପରି ତିଆରି ହେବ ଏବଂ ରୁଟି ବିନା ପେଟ ଭରିବା କଷ୍ଟକର। ଯଦିଓ ରୋଷେଇ ଘରେ ସାଧାରଣତ ମଇଦା ଥାଏ, କିନ୍ତୁ ଏହା ମାସ ଶେଷରେ ଶେଷ ହେବାକୁ ଲାଗେ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ଏହାକୁ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ଆଣିବା ଉଚିତ, ଯାହାଫଳରେ ମଇଦା ବିନା ରୋଷେଇ ଘର କେବେବି ନଥାଏ।
ବାସ୍ତୁ ଶାସ୍ତ୍ରରେ, ଅଟାକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ରୂପେ ସମାପ୍ତ କରିବା ଅଶୁଭ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ଏହା ସମ୍ମାନ ଏବଂ ସମ୍ମାନ ହରାଇଥାଏ। ଲୁଣ ବିନା ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ, ସେହିଭଳି ଯଦି ରୋଷେଇ ଘରେ ଲୁଣ ବାହାରିଯାଏ, ଏହା ମଧ୍ୟ ଜୀବନକୁ ସ୍ୱାଦହୀନ କରିପାରେ। ଶକ୍ତି ଘରେ ପ୍ରବେଶ କରେ। ଏହାଦ୍ୱାରା ବାସ୍ତୁ ତ୍ରୁଟି ଏବଂ ଘରେ ଟଙ୍କା ସମସ୍ୟା ଆସିବା ଆରମ୍ଭ କରେ।
ଲୋକମାନେ ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁଯାୟୀ ଚାଉଳକୁ ନିଜ ରୋଷେଇ ଘରେ ରଖନ୍ତି ଏବଂ ଯେଉଁମାନେ ଏହାକୁ କମ୍ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ସେମାନେ ମାସରେ ଆସୁଥିବା ରାସନରେ ମଧ୍ୟ ମାଗନ୍ତି ନାହିଁ ତଥାପି ରୋଷେଇ ଘରେ ଚାଉଳ ରହିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଚାଉଳରେ ପୂଜାପାଠରେ ଚାଉଳ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ, କିନ୍ତୁ ଯେତେବେଳେ ରୋଷେଇ ଘରେ ଚାଉଳ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଯାଏ, ଏହା ଶୁକ୍ର ଗ୍ରହର ଦୋଷ ଅଟେ।
ଏହା ଫଳରେ ଘରେ ଟଙ୍କା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ। ତେଣୁ ଚାଉଳ ଘରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସରିଯାଏ। କଦଳୀ କେବଳ ଖାଦ୍ୟକୁ ରଙ୍ଗ ଦେଇନଥାଏ, ବରଂ ଏହା ଶୁଭ କାର୍ଯ୍ୟରେ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ। ଜ୍ୟୋତିଷ ଡକ୍ଟର ଅରବିନ୍ଦ ମିଶ୍ର କହିଛନ୍ତି ଯେ ଘରେ କଦଳୀ ଶେଷ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଖରାପ ଅଟେ। ଲାଗୁଛି ଯଦି ରୋଷେଇ ଘରେ କଦଳୀ ସରିଯାଏ, ତେବେ ସେଠାରେ ଅଛି। କରା ଯାଇଥିବା ଶୁଭ କାର୍ଯ୍ୟରେ ଏକ ପ୍ରତିବନ୍ଧକ ତେଣୁ, କଦଳୀକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହେବା ପୂର୍ବରୁ ଆଣନ୍ତୁ।