ମସୁର ଡାଲି ଏବଂ ଭାତର ସ୍ୱାଦ ପାଞ୍ଚ ମିନିଟରେ ବଦଳିଯିବ, ଏହି ଟିପ୍ସଗୁଡିକ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ।

NEWS

ଯଦିଓ ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟର ଲୋକମାନେ ନିଜ ନିଜ ଉପାୟରେ ଡାଲି ତିଆରି କରନ୍ତି, ତଥାପି, ନିତ୍ୟକର୍ମରେ ପ୍ରତିଦିନ ସମାନ ଡାଲି ଏବଂ ଚାଉଳର ନିରନ୍ତର ପ୍ରସ୍ତୁତି ହେତୁ ଲୋକମାନେ ଏଥିରୁ ବିରକ୍ତ ହୁଅନ୍ତି | ବୃଦ୍ଧ ପ୍ରାଚୀନମାନେ ତଥାପି ପ୍ରତିଦିନ କୌଣସି ପ୍ରକାରେ, ମନ କିମ୍ବା ଅନାବଶ୍ୟକ ଭାବରେ ସମାନ ଡାଲି ଏବଂ ଚାଉଳ ଖାଆନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ଆଜିର ପିଲାମାନେ ମସୁର ଡାଲି ଏବଂ ଚାଉଳର ନାମ ଶୁଣିବା ପରେ ନାକ ଏବଂ ପାଟି ତିଆରି କରିବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ସେମାନଙ୍କର ଦୋଷ କଣ, ଯିଏ ପ୍ରତିଦିନ ସମାନ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ବର୍ତ୍ତମାନ ଆମେ ଡାଲି ଏବଂ ଚାଉଳ ତିଆରି ବନ୍ଦ କରି ପାରିବୁ ନାହିଁ, କିନ୍ତୁ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦକୁ ବିଭିନ୍ନ ଉପାୟରେ ମସୁର ଡାଲି ତିଆରି କରି ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇପାରିବ। ଯଦି ଆପଣ ଭାବୁଛନ୍ତି ଯେ ଡାଲି ଏବଂ ଚାଉଳକୁ ଭିନ୍ନ ଭାବରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାକୁ ସମୟ ଲାଗିବ, ତେବେ ମୋତେ ବିଶ୍ୱାସ କରନ୍ତୁ ଯେ ଏହିପରି କିଛି ହେବ ନାହିଁ।

ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଦୈନିକ ମସୁର ଡାଲି ଏବଂ ଚାଉଳ ରାନ୍ଧିବାକୁ ପଡିବ, ତେବେ ପାଞ୍ଚ ମିନିଟର କୌଶଳ ସହିତ ଆପଣ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିପାରିବେ। ଏହି ଟୁଇଷ୍ଟ ସହିତ ମସୁର ଚାଉଳର ସ୍ୱାଦ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରନ୍ତୁ। ମସୁର ଡାଲିରେ ଦୈନିକ ଏକ ମୋଡ଼ ଦିଅନ୍ତୁ ସ୍ୱଭାବ ସହିତ ମସୁର ଡାଲି କିଏ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ। ମସୁର ଡାଲିର ସ୍ୱାଦ ଏହାର ସ୍ୱଭାବରୁ ଆସିଥାଏ। ଯଦି ଆପଣ ସର୍ବଦା ଏକ ପ୍ରକାରର ତାପମାତ୍ରା ଯୋଗ କରନ୍ତି, ତେବେ ଡାଲରେ ସ୍ୱାଦ ଆଣିବା ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଦୈନିକ ଡାଲିର ଟେମ୍ପରିଙ୍ଗରେ ଏକ ମୋଡ଼ ଆଣିବାକୁ ପଡିବ। ଯଦି ଆପଣ ଚାହାଁନ୍ତି, ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ସମାନ ଡାଲରେ ବିଭିନ୍ନ ଜିନିଷର ସ୍ୱାଦ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିପାରିବେ।

bhata dali 1

ବେଳେବେଳେ ଜିରା ର ତାପମାତ୍ରା ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ବେଳେବେଳେ ସୋରିଷ ମଞ୍ଜି ସହିତ ମସୁର ଡାଲିକୁ ଭାଜନ୍ତୁ। ମସୁର ଡାଲିରେ ତରକାରୀ ପତ୍ରକୁ ତାପମାତ୍ରା କରାଯାଇପାରେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଡ୍ରମ୍ଷ୍ଟିକ୍ ବିନ୍ସ ଏବଂ ଶୁଖିଲା ଲାଲ୍ ଚିଲି, ପିଆଜ ଏବଂ ଟମାଟୋ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରିବ। ରସୁଣ ମସୁର ଡାଲିର ସ୍ୱାଦ ବଢାଇବ ଯଦି ଆପଣ ମସୁର ଡାଲିରେ ରସୁଣ ଟେମ୍ପରିଂ ଯୋଗ କରନ୍ତି, ତେବେ ଆହୁରି ଅଧିକ ସୁଗନ୍ଧିତ ଟିପ୍ସ ଅଛି। ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଆପଣଙ୍କ ମସୁର ଡାଲିର ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ିବ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଏହା ମଧ୍ୟ ଭଲ ହେବ। ମସୁର ଫୁଟିବାବେଳେ ରସୁଣର ଦୁଇଟି ଲବଙ୍ଗ, ଗୋଟିଏ କଟା ସବୁଜ ଚିଲି, ଟିକେ ଆସାଫୋଟିଡା ମିଶାନ୍ତୁ।

ଉଭୟ ରସୁଣର ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ଆସାଫେଟିଡାର ସ୍ୱାଦ ମସୁର ଡାଲିରେ ଆସିବ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଡାଲକୁ ତାପମାତ୍ରା କରିବା ସମୟରେ ଅତିରିକ୍ତ ତେଲ ମିଶାଇବାର କୌଣସି ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ। ଡାଲିରେ ଘି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ସ୍ୱାଦ ବଢାନ୍ତୁ। ଭାତ ତିଆରି ଟିପ୍ସ ଚାଉଳକୁ ଫୁଲିବା ଏବଂ ଅତ୍ୟଧିକ ଷ୍ଟାର୍କି ନହେବା ପାଇଁ ଏକ ସହଜ ଉପାୟ ଅଛି। ଏଥିପାଇଁ ଚାଉଳକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ମନେରଖନ୍ତୁ ଯଦି ଆପଣ ଏକ ଖୋଲା ପାତ୍ରରେ ଚାଉଳ ରାନ୍ଧୁଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହାକୁ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ ନାହିଁ ଚାଉଳ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସମୟରେ ଦୁଇ ବୁନ୍ଦା ତେଲ ମିଶାନ୍ତୁ। ଯଦି ଆପଣ ଚାଉଳକୁ ଏକ ଭିନ୍ନ ସ୍ୱାଦ ଆଣିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଏହାକୁ ଧୋଇ ଏକ ଛୋଟ ଚାମଚ ଘି ଏବଂ ଦୁଇଟି ଲବଙ୍ଗ ସହିତ ହାଲୁକା ଭାଜନ୍ତୁ କିନ୍ତୁ ଭଜା ସମୟରେ ଏହାକୁ ଅଧିକ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ ନାହିଁ ନଚେତ୍ ଚାଉଳ ଭାଙ୍ଗିପାରେ।

garlic

ଏହାକୁ ମାତ୍ର ଏକ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଭାଜନ୍ତୁ ଏବଂ ତା’ପରେ ଚାଉଳ ରାନ୍ଧିବା ଭଳି ରାନ୍ଧନ୍ତୁ ଏହା ସହିତ ଚାଉଳ ଶୀଘ୍ର ରାନ୍ଧିବ ଏବଂ ଏହା ଭଲ ସ୍ବାଦ ମଧ୍ୟ ପାଇବ। ବେଳେବେଳେ ଚାଉଳରେ ଅତ୍ୟଧିକ ପାଣି ଥାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଚାଉଳର ସ୍ୱାଦ ଖରାପ ହୋଇଯାଏ। ଚାଉଳରେ ଅତ୍ୟଧିକ ଜଳ ଥିବାରୁ ଲୋକମାନେ ଏହାକୁ ଅଧିକ ରାନ୍ଧିବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି ଯାହାଫଳରେ ପାଣି ଶୁଖିଯାଏ। ଏହା ନକରି ଆପଣ ଚାଉଳରେ ଏକ ଖଣ୍ଡ ରୁଟି ରଖିଛନ୍ତି ରୁଟି ଚାଉଳରୁ ଅତିରିକ୍ତ ଜଳ ଗ୍ରହଣ କରିବ ଏବଂ ଚାଉଳକୁ ଅଧିକ ରାନ୍ଧିବାକୁ ପଡିବ ନାହିଁ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *