dalimba

ପ୍ରତିଦିନ ଡାଳିମ୍ବ ଖାଇବାର ଅନେକ ଲାଭ ବିଷୟରେ ଜାଣନ୍ତୁ।

HEALTH

ସ୍ୱାଦରେ ମିଠା ଡାଳିମ୍ବର ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ ଆପଣ ନିଶ୍ଚୟ ଶୁଣିଥିବେ, କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ ଯେ କେବଳ ଡାଳିମ୍ବ ନୁହେଁ, ଏହାର ପୁରା ଗଛ ଔଷଧୀୟ ଉପାଦାନରେ ଭରପୂର ଅଟେ। ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର ଏହି ଫଳର ରସ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ସ୍ତର କମିଯାଏ। ରକ୍ତଚାପ ଏହି କାରଣରୁ ହୃଦଘାତ, ଷ୍ଟ୍ରୋକ ଏବଂ କିଡନୀ ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମିଯାଏ।

ଏହା କର୍କଟ ଭଳି ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ। ଏଡିନବର୍ଗ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟର ଅନୁସନ୍ଧାନକାରୀମାନେ ବିଶ୍ୱାସ କରନ୍ତି ଯେ ଡାଳିମ୍ବ ରସ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତରେ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ପରିମାଣ କମିଯାଏ। ସେମାନଙ୍କ ଲାଭ ବିଷୟରେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା। ହୃଦଘାତ ଡାଳିମ୍ବରୁ 10 ଗ୍ରାମ ତେଜ ପତ୍ରକୁ 100 ଗ୍ରାମ ପାଣିରେ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ କରି ଦିନକୁ ଦୁଇଥର ପିଅନ୍ତୁ ଏହା ଅନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହୃଦଘାତରେ ଉପକାରୀ।

dalimba

ଝାଡ଼ା ରୋଗରେ ଡାଳିମ୍ବ ଚାରିପାଖରେ ମାଟିକୁ ଘୋଡାଇ ଭାଜନ୍ତୁ ଭଜା ପରେ ଶସ୍ୟ ବାହାର କରି ରସ ବାହାର କରନ୍ତୁ ଏଥିରେ ମିଶ୍ରିତ ମହୁ ପିଇଲେ ଲାଭ ମିଳିବ। ନାକ ଉପରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଚିନି କାଣ୍ଡକୁ ଏହାର ଅଧା କପ୍ ରସରେ ମିଶାଇ ଦିନକୁ ଥରେ ପିଇଲେ ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ ରକ୍ତସ୍ରାବ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୁଏ।

ଦାନ୍ତ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଡାଳିମ୍ବ ଏବଂ ଗୋଲାପର ଶୁଖିଲା ଫୁଲକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରି ଡାଳିମ୍ବ ଗୁଣ୍ଡର ପାଉଡର ସହିତ ଘଷିବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତସ୍ରାବ ବନ୍ଦ ହୋଇଯାଏ। ଅନିଦ୍ରା 400 ଗ୍ରାମ ପାଣିରେ 20 ଗ୍ରାମ ସତେଜ ଡାଳିମ୍ବ ପତ୍ର ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଯେତେ ବେଳେ 100 ଗ୍ରାମ ବାକି ଅଛି, ସେତେବେଳେ ଗରମ କ୍ଷୀର ପିଅନ୍ତୁ। ରକ୍ତସ୍ରାବ ଏହାର 8-10 ପତ୍ର ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରି ଏକ ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ଏହାକୁ ଗରମ ଘିରେ ଭାଜିବା

dalimba 1

ଏବଂ ଏହାକୁ ବାନ୍ଧିବା ଦ୍ଵରା ପିଲ୍ସ ୱାର୍ଟରେ ଲାଭ ମିଳିବ ସକାଳ ଏବଂ ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ଡାଳିମ୍ବ ପତ୍ରର 5-10 ମିଗ୍ରା ରସ ଗ୍ରହଣ କରିବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତ ଜୁଡୁବୁଡୁ ଅବସ୍ଥାରେ ଆରାମ ମିଳିଥାଏ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *