milk

କ୍ଷୀର ସହିତ ଗୁଡ଼ ପିଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କେତେ ଲାଭଦାୟକ ଏହି ବିଷୟରେ ଜାଣନ୍ତୁ।

HEALTH

ଗରମ କ୍ଷୀର ସହିତ ଗୁଡ଼ ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ। ଆପଣ ଜାଣିଲେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ ଯେ ଏହି ଦୁଇଟିର ମିଶ୍ରଣ ପିଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଏକ କମ୍ ନୁହେଁଏହା ଗମ୍ଭୀର ରୋଗକୁ ଭଲ କରିଥାଏ। ଭିଟାମିନ୍ ଏ ବ୍ୟତୀତ ଭିଟାମିନ୍ ବି ଏବଂ ଡି, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ପ୍ରୋଟିନ୍ ଏବଂ ଲାକ୍ଟିକ୍ ଏସିଡ୍ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ କ୍ଷୀରରେ ମିଳିଥାଏ।

ଅନ୍ୟ ପଟେ, ଗୁଣ୍ଡରେ ଅଧିକ ପରିମାଣର ସୁକ୍ରୋଜ୍, ଗ୍ଲୁକୋଜ୍, ମିନେରାଲ୍ ଫ୍ଲୁଇଡ୍ ଏବଂ ଅଳ୍ପ ପରିମାଣରେ ଜଳ ରହିଥାଏ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏଥିରେ କ୍ୟାଲସିୟମ, ଫସଫରସ୍, ଲୁହା ଏବଂ ତମ୍ବା ଉପାଦାନ ମଧ୍ୟ ଭଲ ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ ଏହି ଦୁଇଟି ଜିନିଷ ଖାଇବାର ଲାଭ କଣ ଜାଣନ୍ତୁ। ଭଲ ହଜମ ଗୁଡ଼ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭଲ ହୋଇଯାଏ।

milk

ଏହି କାରଣରୁ ଖାଦ୍ୟ ଅତି ସହଜରେ ହଜମ ହେବା ଆରମ୍ଭ କରେ ଏବଂ ପେଟରେ ଗ୍ୟାସ୍ ସୃଷ୍ଟି ହେବାର ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ଦୂର ହୁଏ। କିଛି ଲୋକ ଶୀତଦିନେ ପେଟରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଅନୁଭବ କରନ୍ତି ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ରାତିରେ ଶୋଇବା ପୂର୍ବରୁ, ଏକ ଗ୍ଲାସ୍ ଗରମ କ୍ଷୀରରେ ଗୁଡ଼ ମିଶାଇ ପିଅନ୍ତୁ। ଶ୍ୱାସରୋଗରୁ ମୁକ୍ତି ନିଶ୍ୱାସ ପ୍ରଶ୍ୱାସକୁ ଆଜମା କୁହାଯାଏ।

ପ୍ରଦୂଷଣ, ଆଲର୍ଜି, ଚମକ, କାଶ, ଥଣ୍ଡା ମଧ୍ୟ ଏହି ରୋଗର କାରଣ ହୋଇପାରେ। ଏଥିପାଇଁ ଶରୀରରୁ ବାହାର କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆବଶ୍ୟକ। ପ୍ରତିଦିନ ଶୋଇବା ପୂର୍ବରୁ କ୍ଷୀର ଏବଂ ଗୁଡ଼ ପିଅନ୍ତୁ ଏହା ଉପକୃତ ହେବ। ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା ହ୍ରାସ କରନ୍ତୁ ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା ଭୋଗୁଥିବା ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଶୀତ ଋତୁରେ ଏହି ସମସ୍ୟା ଆହୁରି ବଢ଼ିଥାଏ।

guda

କ୍ଷୀର ଏବଂ ଗୁଡ଼ରେ ଦୈନନ୍ଦିନ ବ୍ୟବହାର ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା, ଭିଟାମିନ୍ ଡି, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଏଥିରେ ଥିବା ଆଇରନ୍ ଗଣ୍ଠିକୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ ଏହା ସହିତ ଏକ ଛୋଟ ଅଦା ମଧ୍ୟ ଏହା ସହିତ ଖାଇ ପାରିବେ। ଓଜନ ହ୍ରାସ ଭଲ ରାସାୟନିକ ମୁକ୍ତ ପ୍ରକ୍ରିୟାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଏହା ମଧ୍ୟ କ୍ୟାଲୋରୀରେ ବହୁତ କମ୍ ଅଟେ ଦୁଗ୍ଧ ଏବଂ ଗୁଡ଼ ମଧ୍ୟ ରାତିରେ ଚର୍ବି କମାଇବା ପାଇଁ କାମ କରେ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *