food

ଏହି ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇ ଥାଏ ଜାଣନ୍ତୁ ସଂଫୁର୍ଣ ରହସ୍ୟ।

HEALTH

ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଆମକୁ ରୋଗ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଲଢ଼ିବାକୁ ଶକ୍ତି ଦେଇଥାଏ। ଯେତେବେଳେ ଏହି ଦକ୍ଷତା ଦୁର୍ବଳ ହୁଏ, ରୋଗ ଆମକୁ ଘେରି ରହିଥାଏ। ସେହି ରୋଗ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ହେଉଛି ସ୍ୱାଇନ୍ ଫ୍ଲୁ। ଏହାକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ, ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ଆମେ ସମସ୍ତ ପ୍ରୟାସ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ, ଆସନ୍ତୁ ସେଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ ଜାଣିବା। ଏହି ଫଳଗୁଡ଼ିକ ଉପଯୋଗୀ: ଆପଲ୍, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଅଙ୍ଗୁର, କମଳା, ଡାଳିମ୍ବ, ତରଭୁଜ ଏବଂ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ କାରଣ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସ ଭରପୂର ଅଟେ। କୌଣସି ପ୍ରକାରର ସଂକ୍ରମଣକୁ ରୋକିବା ପାଇଁ ସେଗୁଡିକ ପୋଟାସିୟମ୍ ପରମଙ୍ଗାନେଟ୍ ସହିତ ଧୋଇ ପାରିବେ ଏହା ସେମାନଙ୍କର ଉପର ପୃଷ୍ଠରେ ଥିବା ଜୀବାଣୁକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦିଏ। ଯଦି ଫଳର କୌଣସି ଅଂଶ ପତଳା କିମ୍ବା ପତଳା, ତେବେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ।

ଫୁଲା, କାଶ ଏବଂ ବାରମ୍ବାର ପ୍ରବାହିତ ନାକ ଯୋଗୁଁ ଶରୀରରେ ଜଳର ଅଭାବ ରହିଥାଏ, ତେଣୁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣର ତରଳ ଖାଦ୍ୟ ଗ୍ରହଣ କରନ୍ତୁ। ତେବେ ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ ଯଦି ଜଣେ ମଧୁମେହ ରୋଗୀ ସ୍ୱାଇନ୍ ଫ୍ଲୁରେ ପୀଡିତ, ତେବେ ସେ ତରଭୁଜ, ଅଙ୍ଗୁର, ବନ୍ଧାକୋବି ଗ୍ରହଣ କରିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। କିନ୍ତୁ ଆପଲ୍, ପେପର ଏବଂ ଡାଳିମ୍ବକୁ ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ନିଆଯାଇପାରେ ବ୍ୟବହାର ଫଳ ରସ। ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଆମକୁ ରୋଗ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଲଢ଼ିବାକୁ ଶକ୍ତି ଦେଇଥାଏ। ଯେତେବେଳେ ଏହି ଦକ୍ଷତା ଦୁର୍ବଳ ହୁଏ, ରୋଗ ଆମକୁ ଘେରି ରହିଥାଏ।

angur

ସେହି ରୋଗ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ହେଉଛି ସ୍ୱାଇନ୍ ଫ୍ଲୁ ଏହାକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ, ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବା ପାଇଁ ଆମେ ସମସ୍ତ ପ୍ରୟାସ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ, ଆସନ୍ତୁ ସେଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ ଜାଣିବା। ଏହି ଫଳଗୁଡ଼ିକ ଉପଯୋଗୀ | ଫଳ, ଆପଲ୍, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଅଙ୍ଗୁର, କମଳା, ଡାଳିମ୍ବ, ତରଭୁଜ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, ଭିଟାମିନ ଏବଂ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥରେ ଭରପୂର ଥିବାରୁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବା ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। କୌଣସି ପ୍ରକାରର ସଂକ୍ରମଣକୁ ରୋକିବା ପାଇଁ ସେଗୁଡିକ ପୋଟାସିୟମ୍ ପରମଙ୍ଗାନେଟ୍ ସହିତ ଧୋଇ ପାରିବେ ଏହା ସେମାନଙ୍କର ଉପର ପୃଷ୍ଠରେ ଥିବା ଜୀବାଣୁକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦିଏ।

frut

ଯଦି ଫଳର କୌଣସି ଅଂଶ ପତଳା କିମ୍ବା ପତଳା, ତେବେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ ଫୁଲା, କାଶ ଏବଂ ବାରମ୍ବାର ପ୍ରବାହିତ ନାକ ଯୋଗୁଁ ଶରୀରରେ ଜଳର ଅଭାବ ରହିଥାଏ, ତେଣୁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣର ତରଳ ଖାଦ୍ୟ ଗ୍ରହଣ କରନ୍ତୁ। ତେବେ ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ ଯଦି ଜଣେ ମଧୁମେହ ରୋଗୀ ସ୍ୱାଇନ୍ ଫ୍ଲୁରେ ପୀଡିତ, ତେବେ ସେ ତରଭୁଜ, ଅଙ୍ଗୁର, ବନ୍ଧାକୋବି ଏବଂ ଗ୍ରହଣ କରିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। କିନ୍ତୁ ଆପଲ୍, ପେପର ଏବଂ ଡାଳିମ୍ବକୁ ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ନିଆଯାଇପାରେ ବ୍ୟବହାର ଫଳଗୁଡିକ ରସ, ସାଲାଡରେ ଏବଂ କଞ୍ଚା ରୂପରେ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରେ।

ହାଲୁକା ଖାଦ୍ୟ ଫଳ, ପନିପରିବା ବ୍ୟତୀତ ଗହମ ଏବଂ ଓଟମିଲରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଜିନିଷ ନିଅ ଘରେ ତିଆରି ଖାଦ୍ୟ ସାଧାରଣ ଲୋକମାନେ କେବଳ ଘରେ ରନ୍ଧା ଖାଦ୍ୟ ଗ୍ରହଣ କରନ୍ତି, ଯଦିଓ କୌଣସି କାରଣରୁ ବାହାରେ ଖାଇବାକୁ ପଡେ, କେବଳ ଗରମ ଖାଦ୍ୟ ଖାଆନ୍ତୁ। ରୋଗୀ ଏବଂ ପିଲାମାନଙ୍କର କ୍ୟାଟରିଂ ବିଦ୍ୟାଳୟରେ ଏହାକୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ରଖିବା ଉଚିତ ଯେ କୌଣସି ପିଲା ସାଥୀ ସହିତ ପାନୀୟ ଜଳ ବାଣ୍ଟିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। ପିଲାମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ ପୂର୍ବରୁ ଏବଂ ପରେ ଭଲ ଭାବରେ ହାତ ଧୋଇବାକୁ କୁହନ୍ତୁ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *