ଘରେ ପାରମ୍ପାରିକ ଭାବରେ ତିଆରି ଲଡୁ ଆୟୁର୍ବେଦିକ ଗୁଣରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ। ସ୍ୱାଦ ସହିତ ସେମାନେ ଏହାକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖନ୍ତି। ଆମର ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଏହି ହର୍ବାଲ ଲଡସର ପୁଷ୍ଟିକର ଉପାଦାନକୁ ଶରୀରରେ ପରିବହନ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରେ। ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଏବଂ ମସ୍ତିଷ୍କ ପାଇଁ ଗହମ ମଇଦା, ଦେଶୀ ଘି ଆଲୋ ଭେରା କିମ୍ବା ଗୁଣ୍ଡ, , କଳା ଲଙ୍କା, ଅଶ୍ୱଗନ୍ଧା, ହଳଦୀ, ମଦ ଝୁଣା ଏବଂ ବୁରା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା, ମସ୍ତିଷ୍କ ପାଇଁ ଉପକାରୀ ଏବଂ ହାଡ ବୃଦ୍ଧମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଗହମ ମଇଦା, ଅଶ୍ୱଗନ୍ଧା, ଦେଶୀ ଘି, କଦଳୀ, କରୋମ ମଞ୍ଜି, ମଦ, ଗାଇ,
ଏବଂ ବୁରା ଦ୍ୱାରା ପ୍ରସ୍ତୁତ ଡାନାମେଥୀ ଲଡୁ ଶୀତଦିନେ ବୃଦ୍ଧମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ସେମାନେ ହାଡକୁ ମଜବୁତ କରନ୍ତି, ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା, ଶାରୀରିକ ଦୁର୍ବଳତା, ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଏବଂ ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ଦିଅନ୍ତି। ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଗହମ ମଇଦା, ଦେଶୀ ଘି, ବିଟ ବାଦାମ, , କାମାର୍କା, ଗୁଣ୍ଡ, ଲଡୁ ଲାଜୱାଣ୍ଟି, ବାଦାମ, ମେସ୍, ସାଉଥ୍, ବୁରା, ବାଦାମ, ତରଭୁଜ କର୍ଣ୍ଣଲ ଏବଂ ମାଖାନା, ପ୍ରସବ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଲଡୁ ଏହା ଦିନ ପାଇଁ ଦିଆଯାଏ। ଶାରୀରିକ ଦୁର୍ବଳତା ଦୂର କରିବାକୁ ସକାଳେ ଏବଂ ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ଗରମ କ୍ଷୀର ସହିତ ଗୋଟିଏ ଲଡୁ ନିଅ।
ଯେଉଁମାନେ ଅସ୍ତ୍ରୋପଚାର କିମ୍ବା ଜଟିଳତା ହେତୁ ପ୍ରସବ କରିଛନ୍ତି, ଅସ୍ତ୍ରୋପଚାରର ସିଲେଇ ଭଲ ହେବା ପରେ ସେମାନଙ୍କୁ ଦିଆଯାଏ। ଶରୀରର ଶକ୍ତି ପାଇଁ| ପିଲାମାନଙ୍କର ମାନସିକ ଶାରୀରିକ ବିକାଶ ପାଇଁ କାଞ୍ଚ କେ ଲଡୁ ସାହାଯ୍ୟକାରୀ। ଏହି ଲଡୁ ଶରୀରକୁ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ଯୋଗାଇଥାଏ। ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଏବଂ ସନ୍ଧ୍ୟାରେ କ୍ଷୀର ସହିତ ଗୋଟିଏ ଲଡୁ ନେଇପାରିବେ।
କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ଗହମ ମଇଦା, ଦେଶୀ ଘି, କାଞ୍ଚ ମଞ୍ଜି, ଅଶ୍ୱଗନ୍ଧା, କଳା ଲଙ୍କା, ଲବଙ୍ଗ, ମେସ୍, ବାଦାମ, କଦଳୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ରଖନ୍ତୁ ପତଳା ମଞ୍ଜି, ଗହମ ମଇଦା, କଳା ଲଙ୍କା, ଦେଶୀ ଘି, ଚେନ୍, ଲବଙ୍ଗ, ବାଦାମ, ମେସ୍, ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ଏବଂ ହୃଦୟ-ଗଣ୍ଠି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସହିତ ଶରୀରକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ପୁଷ୍ଟିକର ପୁରଣ କରନ୍ତୁ ଗହମ ମଇଦା, ଦେଶୀ ଘି, ମୁସଲି-ଅଶ୍ୱଗନ୍ଧା, ବାଦାମ, ତରଭୁଜ କର୍ଣ୍ଣଲ, କପ୍ରା, ମେସ୍, ବାଦାମ, ଏରସ, ଲବଙ୍ଗ, ଚିନାବାଦାମ
ଏବଂ ବୁରା କ୍ୟାଲସିୟମ, ଭିଟାମିନ୍ ଉପାଦାନ ଦେଇ ଶରୀରକୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ। ଏହି ଉପାୟ ନିଅ ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଏବଂ ସନ୍ଧ୍ୟାରେ କ୍ଷୀର ସହିତ ଗୋଟିଏ ଲଡୁ ନିଅ। ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତ ଆୟୁର୍ବେଦିକ ଲଡୁ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ଜିନିଷଗୁଡିକ ଦୋକାନରୁ କିଣାଯାଇପାରିବ। ଶୀଘ୍ର ଖାଇବା ଲଡୁ ଗଚ୍ଛିତ ରଖିବା ପାଇଁ ଏକ ଭଲ ଖାଦ୍ୟ ଗ୍ରେଡ୍ ପ୍ଲାଷ୍ଟିକ୍ ପାତ୍ର, ଷ୍ଟିଲ୍ କିମ୍ବା ଗ୍ଲାସ୍ ବାସନ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ ଫ୍ରିଜ୍ ବଦଳରେ ସେମାନଙ୍କୁ ଏକ ଖୋଲା ଏବଂ ଭେଣ୍ଟିଲେଟ୍ ସ୍ଥାନରେ ରଖନ୍ତୁ।