ଏକ ନୂତନ ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁଯାୟୀ, ଚାଉଳ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ରୂପେ ସିଝା ହୋଇନଥିବା ଅର୍ଥାତ୍ ଅଳ୍ପ ରନ୍ଧା ଚାଉଳ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କର୍କଟ ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିପାରେ। ଇଂଲଣ୍ଡର ରାଣୀ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ବେଲଫାଷ୍ଟର ଏହି ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁଯାୟୀ,
ଫସଲକୁ କୀଟପତଙ୍ଗରୁ ରକ୍ଷା କରିବା ଏବଂ ଭଲ ଅମଳ ଉତ୍ପାଦନ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ଏବଂ କୀଟନାଶକ ଚାଉଳକୁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ବିପଜ୍ଜନକ କରିଥାଏ। ଏହା ଅନେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆର୍ସେନିକ୍ ବିଷାକ୍ତ ହୋଇପାରେ।
ଏହା ଉପରେ ଗୋଟିଏ ନୁହେଁ ବରଂ ଅନେକ ଅଧ୍ୟୟନ ଅଛି ଯାହା ଦାବି କରେ ଯେ ଚାଉଳ ଏକ କର୍କିନୋଜେନ ଯାହା କର୍କଟ ରୋଗକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରେ। 90 ଦଶକରେ ମହିଳାମାନଙ୍କ ଉପରେ କାଲିଫର୍ନିଆ ଶିକ୍ଷକ ଅଧ୍ୟୟନ ସ୍ତନ କର୍କଟ ସମେତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପ୍ରକାରର କର୍କଟ ରୋଗର ସମ୍ଭାବ୍ୟ ବିପଦ ଚିହ୍ନଟ କରିଥିଲା।
ଏହାର ଅନୁସରଣ ସମୟରେ ମୋଟ 9,400 ସ୍ବେଚ୍ଛାସେବୀ କର୍କଟ ରୋଗରେ ଆକ୍ରାନ୍ତ ହୋଇଥିବା ଜଣାପଡିଛି, ଯେଉଁଥିରେ ସର୍ବାଧିକ ସ୍ତନ ଏବଂ ଫୁସଫୁସ କର୍କଟ ରୋଗୀ ଅଛନ୍ତି।