ଆଳସି ମଞ୍ଜି – ଶରୀରରେ ଏହାର ଉପକାରୀତା ବିଷୟରେ ଜାଣନ୍ତୁ।

HEALTH

ଅଳସି ମଞ୍ଜି ଶରୀର ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଏହାର ଲାଭ ହେତୁ ତାର ଚାହିଦା ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଲା। ଆଜି ସମସ୍ତେ ନିଜ ଖାଦ୍ୟରେ ଫ୍ଲାକ୍ସିଡ୍ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରନ୍ତି, ଯାହା ଓମେଗା ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ଏବଂ ଫାଇବରର ଗୁଣରେ ଭରପୂର। ଓଜନ ହ୍ରାସ ପାଇଁ ଅଳସି ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ବିଶେଷକରି ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଆପଣ ଭଜା ମଞ୍ଜି ଆକାରରେ କିମ୍ବା ପାଉଡର ଆକାରରେ ଏହାକୁ ଖାଇପାରିବେ। ଏହାର ପାଉଡର ମଧ୍ୟ ବଜାରରେ ସହଜରେ ଉପଲବ୍ଧ।

ସକାଳେ ଜଳଖିଆ ସହିତ ଏକ ଚାମଚ ପାଉଡର ଖାଇ ପାରିବେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଆପଣ ଏହାକୁ ଫଳ, ସାଲାଡ କିମ୍ବା ଦହି ଏବଂ ସୁପ୍ ରେ ମିଶାଇ ଖାଇପାରିବେ 1 ଦିନରେ 1 ଚାମଚ ପ୍ରକୃତ ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଯଥେଷ୍ଟ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ ଖାଇବାର ଲାଭ କ’ଣ ହଜମ ଶକ୍ତି ଭଲ ଅଳସୀରେ ଅନେକ ଫାଇବର ମିଳିଥାଏ ଯାହା ଦ୍ରବୀଭୂତ ଅଟେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ହଜମ ଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ ଏବଂ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଏ।

ଏକ ପ୍ରକାର ତେଲ ଥାଏ ଯାହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସୁସ୍ଥ କରିଥାଏ। ଅଳସିରେ ମିଳୁଥିବା ଓମେଗା ଏବଂ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ମଧ୍ୟ ଚାପ ସ୍ତରକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଏ ଦ୍ରବୀଭୂତ ଏବଂ ଅମଳକ୍ଷମ ତନ୍ତୁ ଭଲ ଜୀବାଣୁକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରେ। ଏହି ଭଲ ଜୀବାଣୁ ମାନବ ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରନ୍ତି।

manji

ଅଳସି ମଞ୍ଜିରେ ଫାଇବର ଏବଂ ପ୍ରୋଟିନ୍ ଭରପୂର ଅଟେ। ଏହା ରକ୍ତରେ ଗ୍ଲୁକୋଜର ସ୍ତରକୁ ସନ୍ତୁଳିତ କରିପାରେ କମ୍ ଚିନିରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟକାରୀ। ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାକୁ, ତୁମ ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ କରିବା ଜରୁରୀ। ଏହା ଭୋକକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ଏବଂ ଆପଣ ଅତ୍ୟଧିକ ଖାଇବା ଠାରୁ ମଧ୍ୟ ଦୂରେଇ ରହିବେ। ପ୍ରୋଟିନ୍ ସହିତ, ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିବା ଓମେଗା -3 ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍, ଫାଇବର, ପ୍ରୋଟିନ୍ ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ହୃଦୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଓମେଗା ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ଥାଏ ଯାହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତରକୁ ସନ୍ତୁଳିତ ରଖେ।

manji 1

ଏହାକୁ ଖାଇ ରକ୍ତ ଜମାଟ ବାନ୍ଧିବାରେ କୌଣସି ଅସୁବିଧା ନାହିଁ। ଏଥିରେ କୌଣସି ସନ୍ଦେହ ନାହିଁ ଯେ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ, କିନ୍ତୁ ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଏହା ଦ୍ଵରା ହେଉଥିବା ପାର୍ଶ୍ୱ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ବିଷୟରେ ଅବଗତ ନୁହଁନ୍ତି। ଅତ୍ୟଧିକ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲାଭ ପାଇବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଏ। ଅତ୍ୟଧିକ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଖରାପ ଗତି ହୋଇପାରେ କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ଏହି କାରଣରୁ ଡାଇରିଆ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ମଧ୍ୟ ଅଛି।ଯଦି ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ ବିଶ୍ୱାସ କରନ୍ତି, ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣର ତରଳ ପଦାର୍ଥ ଗ୍ରହଣ ନକରି ଆବଶ୍ୟକତାଠାରୁ ଅଧିକ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନ୍ତନଳୀରେ ଅବରୋଧ ହୋଇପାରେ।

ଏହା ଇଷ୍ଟ୍ରୋଜେନ୍ ପରି କାର୍ଯ୍ୟ କରେ ଏବଂ ମହିଳାମାନେ ଯେଉଁମାନେ ପ୍ରତିଦିନ ଖାଆନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ଅବଧି ଚକ୍ର ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିପାରନ୍ତି। ମଞ୍ଜିରେ ଇଷ୍ଟ୍ରୋଜେନ୍ ପରି ଗୁଣ ଅଛି ତେଣୁ ଏହା ଅବଧି ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଖାଇବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇନଥାଏ। ବହୁ ପରିମାଣରେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ଵରା କିଛି ଲୋକଙ୍କଠାରେ ଆଲର୍ଜି ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ। ଏହି ସମୟରେ, ଶ୍ୱାସକ୍ରିୟାରେ ବାଧା, ନିମ୍ନ ରକ୍ତଚାପ ପରି ଏକ ଆଲର୍ଜି ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ହୋଇପାରେ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *