gheea

ପ୍ରତିଦିନ ଖାଆନ୍ତୁ ଘିଅ – ମଧୁମେହ ଏବଂ ରକ୍ତଚାପ ଭଳି ରୋଗକୁ ଭଲ କରିଦେବ। ନିଶ୍ଚୟ ଜାଣି ରଖନ୍ତୁ |

HEALTH

ଭାରତର ପ୍ରାୟ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରେ ଘି ମିଳିଥାଏ। ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଘି ବିନା ରୁଟି ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ସମସ୍ତେ ପନିପରିବା, ମସୁର ଡାଲି ଏବଂ ତରକାରୀ ଇତ୍ୟାଦିରେ ଘି ମିଶାଇ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଘି ଖାଇବା କେବଳ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ, ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। କିନ୍ତୁ ଆଜିର ସମୟରେ, ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଫିଟନେସ୍ ଅନୁସରଣରେ ଘିରୁ ପଳାନ୍ତି କିନ୍ତୁ ସେଲିବ୍ରିଟି ପୁଷ୍ଟିକର ବିଶେଷଜ୍ଞ ରିଜୁଟା ଡିୱେକରଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ସୁପରଫୁଡ୍ ଠାରୁ କମ୍ ନୁହେଁ।

ରିଜୁଟା ଦିୱେକରଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ଆପଣଙ୍କ ଜଳଖିଆ, ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ ଏବଂ ରାତ୍ରୀ ଭୋଜନରେ ଏକ ଚାମଚ ଘି ମିଶାଇଲେ PCOD ମଧୁମେହ, ହୃଦ ରୋଗ, ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ, କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ଅମ୍ଳତା ଏବଂ ଦୁର୍ବଳ ହାଡ ଭଳି ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିପାରିବ।ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଉଚ୍ଚ ବିପି ଏବଂ ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସମସ୍ୟାରେ ପୀଡିତ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଘି ଖାଇବା ଲାଭଦାୟକ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇ ପାରେ ରିଜୁଟା ଡିୱେକରଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ,

ghee 1

ଶରୀରରେ ଲିପିଡ ବୃଦ୍ଧି କରି ଘି ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ବଢାଇଥାଏ, ଯାହା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ସ୍ତରକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହା ସହିତ ନିୟମିତ ଭାବରେ ଘି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତଚାପ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହୋଇଥାଏ। ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନରେ ଘିକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରନ୍ତୁ ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନରେ ଘି ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କୁ ଜଙ୍କ ଫୁଡ ପାଇଁ ଇଚ୍ଛା କରେ ନାହିଁ।

ghee

ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ପରେ ଯଦି ଆପଣ ନିଦ୍ରା ଅନୁଭବ କରନ୍ତି, ତେବେ ଘି ଏହା ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇପାରେ। ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ରାତ୍ରି ଭୋଜନରେ ଘିକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରି, ସକାଳୁ ଉଠିବା ପରେ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ପରି ହଜମ ହେବାରେ ଆପଣ ଙ୍କର କୌଣସି ଅସୁବିଧା ହୁଏ ନାହିଁ। ଏଥିସହ ନିୟମିତ ଭାବେ ଘି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ନିଦ ମଧ୍ୟ ଭଲ ହୋଇଥାଏ।

ରସୁଣ ସହିତ ଘି ଖାଇବା ରସୁଣରେ ଥିବା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଶରୀରରେ ପ୍ରଦାହ ସହିତ ଜଡିତ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଆପଣ ରସୁଣ ସହିତ ଘି ଖାଇପାରିବେ ରସୁଣ ସହିତ ଘିକୁ ନିୟମିତ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବା ଯେ ପୁଷ୍ଟିକର ବିଶେଷଜ୍ଞ ରିଜୁଟା ଦିୱେକର ଦିନସାରା 4 ରୁ 6 ଚାମଚ ଘି ଖାଇବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଅନ୍ତି।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *