face

କରନ୍ତୁ ଆଳୁର ଏହି ଉପାୟ ଚେହେରାରୁ କଳାଦାଗ ହଟେଇଦେଵ-ଥରେ ନିଶ୍ଚୟ କରିକି ଦେଖନ୍ତୁ |

HEALTH

ସମସ୍ତେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ତରକାରୀ ଆକାରରେ ଆଳୁ ଖାଇଥିବେ। ବାସ୍ତବରେ, ଆଳୁ ଏପରି ଏକ ପନିପରିବା ଯାହାକୁ ଆପଣ ଏହାକୁ ଯେକୌଣସି ରୂପରେ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ, ଆପଣ ଏହାକୁ କରିପାରିବେ ଭିଟାମିନ୍ B1, B3, B6, ଏବଂ C,ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, ଏବଂ ଫସଫରସ୍ ପରି ଚରମ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ପ୍ୟାକ୍ ହୋଇଥିବା ଆଳୁ କେବଳ ଖାଇବା ପାଇଁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ ବରଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ସହିତ ମଧ୍ୟ ପ୍ୟାକ୍ କରାଯାଇଥାଏ। ଆପଣ ହୁଏତ ଜାଣି ନଥିବେ ଯେ ଆଳୁ ଆପଣଙ୍କ ଚେହେରାରେ କଳା ଦାଗ ହଟାଇ ଚମକଦାର ଚର୍ମ ମଧ୍ୟ ଦେଇପାରେ।

ଆଳୁରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ସମାନ ଚେହେରା ପ୍ୟାକ୍ ବିଷୟରେ ଶିଖନ୍ତୁ। ନଡ଼ିଆ କ୍ଷୀର ସହିତ ପୋଟାଟୋ ଫେସ୍ ପ୍ୟାକ୍ ଗାଢ଼ ଦାଗ ହଟାଇବା ପାଇଁ, ଆପଣ ଆଳୁ ସହିତ ନଡ଼ିଆ କ୍ଷୀର ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ। ନଡିଆ କ୍ଷୀର ଆମ କେଶ ଏବଂ ଚର୍ମ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ। ଏହା ଶୁଖିଲା ଚର୍ମ, ଗାଢ଼ ଦାଗ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଚିହ୍ନରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ନଡ଼ିଆ କ୍ଷୀର ମଧ୍ୟ ମୃତ ଚର୍ମକୁ ବାହାର କରି ପୁନର୍ବାର ସୃଷ୍ଟି କରିଥାଏ, ଯାହା ଚର୍ମର ସମସ୍ତ ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।

facee

୨ ଚାମଚ ନଡ଼ିଆ କ୍ଷୀର ନିଅନ୍ତୁ ଏଥିରେ ୨ ଚାମଚ ଆଳୁ ରସ ମିଶାନ୍ତୁ। ଆଳୁ ରସ ପାଇଁ, ଆଳୁକୁ ଚୋପା କରି ଗୁଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ତା’ପରେ ଏହାର ରସ ବାହାର କରନ୍ତୁ। ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଆପଣଙ୍କ ମୁହଁରେ ଲଗାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଶୁଖିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ସାଧାରଣ ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ମହୁ ଏବଂ ଆଳୁ ଫେସ୍ ପ୍ୟାକ୍ ଚର୍ମକୁ ସଫା ରଖିବାରେ ମହୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହା ମୁହଁରୁ ସମସ୍ତ ଅନ୍ଧାର ଦାଗ ଏବଂ ଅପରିଷ୍କାରତାକୁ ଦୂର କରିଥାଏ।

patato

ନଢ଼ିଆ ତେଲ ଚର୍ମକୁ ପୋଷଣ କରିଥାଏ ଏବଂ ସମସ୍ତ ସୂକ୍ଷ୍ମ ରେଖା ହଟାଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଏହି ଆଳୁ ଫେସ୍ ପ୍ୟାକ୍ ଚର୍ମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଛୋଟ ଛୋଟ ଆଳୁ ନେଇ ଏହାକୁ ଗୁଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ। 1 ଚାମୁଚ ନଢ଼ିଆ ତେଲ ମିଶାନ୍ତୁ। ଉପାଦାନଗୁଡିକ ମିଶ୍ରଣ କରି ଏକ ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ଏହି ପେଷ୍ଟକୁ ଆପଣଙ୍କ ମୁହଁରେ ଲଗାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଶୁଖିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ସାଧାରଣ ପାଣିରେ ଆଳୁ ଫେସ୍ ପ୍ୟାକ୍ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ ବ୍ରଣ ପାଇଁ ପୋଟାଟୋ

ଏବଂ ଟମାଟୋ ରସ ଟମାଟୋ ରସରେ ଏନଜାଇମ୍ ଭରପୂର ଅଟେ ଯାହା ଚର୍ମରେ ପ୍ରବେଶ କରି ଏହାକୁ ଭିତରୁ ସଫା କରିଥାଏ। ଟମାଟୋ ରସରେ ଥିବା ଲାଇକୋପିନ୍ ଦାଗ ଦୂର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଅନ୍ୟ ପଟେ, ଆଳୁ ଚର୍ମର ରଙ୍ଗକୁ ହାଲୁକା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ୨ ଚାମଚ ଆଳୁ ରସ ଏବଂ ୨ ଚାମଚ ଟମାଟୋ ରସ ନିଅନ୍ତୁ। ସେମାନଙ୍କୁ ଏକାଠି ମିଶାନ୍ତୁ। ଏହି ସମାଧାନକୁ ଆପଣଙ୍କ ମୁହଁରେ ଲଗାନ୍ତୁ। ଶୀଘ୍ର ଫଳାଫଳ ପାଇଁ ଏହାକୁ ରାତାରାତି ରଖନ୍ତୁ ସକାଳେ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *