milk

ନକଲି କ୍ଷୀରକୁ କେମିତି ଜାଣିବେ ଏହି ଉପାୟ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ ।

NEWS

ଆଜିର ସମୟରେ ପ୍ରକୃତ ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଜଳ ପାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ କଷ୍ଟକର ହୋଇପଡିଛି। କ’ଣ ଖାଇବା ଏବଂ କ’ଣ ନ ଖାଇବା ସବୁଠାରୁ ବଡ ବିତର୍କ। ଯଦି କିଛି ଜିନିଷ ଅଛି ଯାହା ବ୍ୟବହାର ହୋଇଛି, ତେବେ ଏହା ମଧ୍ୟ ବୁଝା ପଡେ, କିନ୍ତୁ ସବୁକିଛି ବ୍ୟବ ହାର ହେବା ସାଧାରଣ କଥା। ଆଜି, ବ୍ୟକ୍ତି ଜଣକୁ ଯାହାକୁ ଅଧିକ ଚିନ୍ତିତ କରୁଛି ତାହା ହେଉଛି ନକଲି କ୍ଷୀର। କ୍ଷୀର ଯାହାକୁ ଆମେ ସୁସ୍ଥ ବୋଲି ବିଚାର କରି ପିଇବା ପ୍ରକୃତରେ ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ବୋଲି ପ୍ରମାଣ କରେ। କ୍ଷୀର ପ୍ୟାକେଟ୍ ଯାହାକୁ ଆମେ ଭଲ ଭାବରେ ଆଣିଛୁ, ବ୍ୟବହାର କରିବା ଆରମ୍ଭ କରି ଦେଇଛି,

କାରଣ ଆମେ ଆଣିଥିବା ଦୁଗ୍ଧ ପ୍ୟାକେଟ୍ ପ୍ରକୃତ ନା ନକଲି ତାହା ମଧ୍ୟ ଆମେ ଜାଣିନାହୁଁ। ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବୁ ଘରେ ଆସୁଥିବା କ୍ଷୀର ପ୍ରକୃତ କି ନକଲି ତାହା କିପରି ଜାଣିବେ।ପ୍ରଥମେ ଷ୍ଟାର୍ ପରୀକ୍ଷା। କ୍ଷୀରରେ ଷ୍ଟାର୍ ମିଳୁଛି କି ନାହିଁ ଜାଣିବା ପାଇଁ 5 ଚାମଚ ଲୁଣକୁ 5 ମିଲି କ୍ଷୀରରେ ମିଶାନ୍ତୁ। ଯଦି କ୍ଷୀରର ରଙ୍ଗ ନୀଳ ହୋଇଯାଏ, ତେବେ ଏହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ଏଥିରେ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଷ୍ଟାର୍ ଏବଂ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଅଛି। ଧୋଇବା ପାଉଡର। ଆପଣ ଯେଉଁ କ୍ଷୀର ପିଉଛନ୍ତି ତାହା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଭଲ ବୋଲି ବିଚାର କରି ଏଥିରେ ୱାଶିଂ ପାଉଡର ନାହିଁ। ଜାଣିବା ପାଇଁ କ୍ଷୀରକୁ ଏକ ଗ୍ଲାସରେ ଭରନ୍ତୁ ଏବଂ ଜୋରରେ ହଲାନ୍ତୁ।

milk

ଯଦି ଏହା କରିବା ପରେ ଯଦି ଅନେକ ସୃଷ୍ଟି ହୁଏ ଏବଂ ଏହା ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରହିଥାଏ, ତେବେ ଏହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି କ୍ଷୀରରେ ୱାଶିଂ ପାଉଡର ମିଶ୍ରିତ ହୋଇଛି। କ୍ଷୀରରେ କୌଣସି ଫର୍ମାଲିନ୍ ନାହିଁ କି। ଅଧିକାଂଶ ପ୍ୟାକ୍ ହୋଇଥିବା ଦୁଗ୍ଧ ଏହାକୁ ଅଧିକ ସମୟ ରଖିବା ପାଇଁ ଏଥିରେ ଫର୍ମାଲିନ୍ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି, ଯାହା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ଖରାପ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ। ଏହାକୁ ଯାଞ୍ଚ କରିବା ପାଇଁ,

ଏକ ଟେଷ୍ଟ୍ ଟ୍ୟୁବରେ 10 ମିଲି ମିଟର କ୍ଷୀରରେ 2-3 ବୁନ୍ଦା ସଲଫୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ମିଶାନ୍ତୁ। ଯଦି କିଛି ସମୟ ପରେ ଉପର ପାର୍ଶ୍ୱ ଏକ ନୀଳ ରିଙ୍ଗରେ ପରିଣତ ହୁଏ, ତେବେ ଏହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ଏଥିରେ ଫର୍ମାଲିନ୍ ମିଶ୍ରିତ ହୋଇଛି। ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ଥିବା କ୍ଷୀର। ଅଧିକାଂଶ ସାବୁନ୍ ସିନ୍ଥେଟିକ୍ କ୍ଷୀରରେ ମିଶ୍ରିତ ହୋଇଥାଏ ଯାହା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବିପଦଜନକ ହୋଇପାରେ। ଏହାକୁ ଯାଞ୍ଚ କରିବା ପାଇଁ ଟିକେ କ୍ଷୀର ନେଇ ହାତରେ ଘଷନ୍ତୁ। ଏହା କରିବା ଦ୍ୱରା ଆପଣ ନିଜେ ବୁଝିପାରିବେ କ୍ଷୀରରେ ସାବୁନ୍ ମିଳିଛି କି ନାହିଁ। ଏହାକୁ ଯାଞ୍ଚ କରିବା ପାଇଁ ଆପଣ ଅନ୍ୟ ଏକ ପଦ୍ଧତି ଗ୍ରହଣ କରିପାରିବେ। ଯଦି ଫୁଟିବା ସମୟରେ କ୍ଷୀରର ରଙ୍ଗ ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗରେ ବଦଳିଯାଏ ଏହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି କ୍ଷୀରରେ ବ୍ୟବହାର ଅଛି।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *